Άλλαξε την κατάθεση του ο αστυνομικός στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο οποίος οδηγούσε περιπολικό το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα. Η πρόεδρος αλλά και η εισαγγελέας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να θεωρηθεί ύποπτος για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Στο παρελθόν άφησε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Διαμαντής Βίντσης, οδηγός περιπολικού, καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής τους “μαυροφορεμένους με τα ρόπαλα” καθώς επέλεξε να αλλάξει την κατάθεση του και να δηλώσει άγνοια των γεγονότων που διαδραματίστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο μάρτυρας κατέθεσε πως κλήθηκαν στην περιοχή για να ενισχύσουν συναδέλφους τους σε «επεισόδια με φιλάθλους» και πως έψαξαν στα γύρω στενά αλλά δεν εντόπισαν κάποιον ύποπτο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου αλλά και η εισαγγελέας σχολίασαν πως «αυτά τα καταθέτει για πρώτη φορά» και δεν απέκλεισαν το γεγονός ότι μπορεί να κατηγορηθεί για ψευδορκία. Ο αστυνομικός υπογράμμισε μάλιστα: «Εγώ ήμουν στο αυτοκίνητο. Εγώ είμαι ταξιτζής… Ο οδηγός δεν κάνει τίποτα, φυλάμε την περιουσία του δημοσίου».

Η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε:

Σήμερα ισχυρίζεται ότι εκείνο το βράδυ δεν βγήκε από το περιπολικό ενώ στις πρώτες καταθέσεις του έλεγε ότι έψαχνε με τους συναδέλφους του στα στενά ενώ είχε κλειδώσει το περιπολικό. Εμείς θα σας τα λέμε είχατε πει μαυροφορεμένους με ρόπαλα

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.