Κάλεσμα στην διάδοχο του Τερέζα Μέι να κρατήσει τη χώρα όσο πιο κοντά μπορεί στην Ε.Ε. απηύθυνε ο Ντέιβιντ Κάμερον, κατά την τελευταία παρουσία ως πρωθυπουργού στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Να θυμίσουμε, πως η Τερέζα Μέι αναμένεται να διαδεχθεί τον Ντ. Κάμερον μέσα στην ημέρα καθώς θα διορισθεί Πρωθυπουργός από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Χαρακτηριστικά ο Ντ. Κάμερον φανερά συγκινημένος ανέφερε την Τετάρτη:

Η συμβουλή μου στη διάδοχό μου, η οποία είναι εξαίσια διαπραγματευτής, είναι ότι πρέπει να μείνουμε όσο πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται, για λόγους σχετικούς με το εμπόριο, τη συνεργασία και την ασφάλεια

Ενώ παράλληλα ο απερχόμενος Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: «Εργαζόμαστε ώστε οι εργαζόμενοι από την Ε.Ε. να μείνουν στη Βρετανία».

Βέβαια, σ΄ άλλο σημείο της συζήτησης, ο Ντ. Κάμερον επισήμανε πως  η κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος συνεχίζει τις εργασίες έτσι ώστε  να διασφαλίσει πως «οι πολίτες της Ε.Ε. που ζουν και δουλεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να παραμείνουν εκεί και μετά την αποχώρηση της χώρας από το μπλοκ των 28 χωρών».

«Η μόνη περίπτωση να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με αυτό είναι εάν οι Βρετανοί πολίτες σε άλλες χώρες – μέλη της Ε.Ε. δεν γίνουν σεβαστοί υπό τους ίδιους όρους. Σε αυτό πρέπει να υπάρξει αμοιβαιότητα» τόνισε και έκλεισε τις δηλώσεις του.

photo:Aris Oikonomou / SOOC