Ανακαλείται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η παραγγελία για παράδοση του υλικού από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών στον Alpha. Όπως υπογραμμίζει το ελληνικό Δημόσιο, δεν είναι εφικτό να το δοθεί το υλικό, καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των ευαίσθητων από τα απλά προσωπικά δεδομένα.

Η εν λόγω απόφαση, ελήφθη λίγες μόνο ώρες μετά από την αρχική απόφαση και πραγματοποιήθηκε μετά από προσφυγή του ελληνικού Δημοσίου.

Έτσι, το υλικό δεν θα δοθεί στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αλλά ούτε και θα καταστραφεί. Αυτό σημαίνει πως οι υπεύθυνοι του σταθμού, θα έχουν τη δυνατότητα να το δουν με σκοπό να το μελετήσουν υπό την παρουσία των αρμοδίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, εφόσον το επιθυμούν χωρίς, όμως να τους παραδοθεί κάποιο αντίγραφο.

Να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει μέχρι λάβει τελική απόφαση η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Αναβρασμός στο Μαξίμου για τις τηλεοπτικές άδειες:

Οι υποψήφιοι καναλάρχες αναμένουν την ολοκλήρωση των των ελέγχων πόθεν έσχες  έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης.

Παράλληλα βασικό θέμα είναι για την κυβέρνηση το τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους των καναλιών που δεν πήραν την άδεια για πανελλαδική εκπομπή ενημερωτικού προγράμματος μέσω DIGEA.

Να θυμίσουμε, πως Υπουργός Επικρατείας το μεσημέρι της Πέμπτης έχει συνάντηση με εκπροσώπους των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ. Στη συνάντηση μάλιστα, θα είναι και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τι δήλωσε ο Νίκος Παππάς;

Σε συνέντευξη του στον Real fm επισήμανε:

«Κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη γιατί 30 χρόνια δεν είχαν εισπράξει ποσά που έπρεπε να έχουν εισπραχθεί» μιλώντας για τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες και παράλληλα σημείωσε πως «ότι ήταν απολύτως παράνομο να μην έχουν τα κανάλια άδεια».

Παράλληλα, προανήγγειλε πρωτοβουλίες που αφορούν τους εργαζόμενους των καναλιών που μένουν εκτός φάσματος ξεκαθαρίζοντας πως «θα δοθούν κίνητρα για την απασχόληση και στους καινούργιους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς».

«Έρχονται οι Φαρισαίοι και υποκριτές να μας πουν τώρα για την ανεργία. Δεν είδα κανέναν να βγαίνει να διαμαρτύρεται όταν έκλεισε το Alter, δεν τους θυμάμαι. Ή όταν μείωσε το προσωπικό του το Mega, o ANT-1 ή το Star» επισήμανε ο Υπουργός.

Ενώ μιλώντας για τις θεματικές άδειες, δήλωσε: «Αυτό είναι μια συζήτηση που αφορά το πολύ απώτερο μέλλον και θα ξεκινήσει, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης και των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Δεν αφορά τον παρόντα χρόνο».

Σε μήνυση και αγωγή κατά του Σαββίδη προχωρά ο Alpha:

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη ο νομικός σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, καθηγητής Παναγιώτης Λαζαράτος αναμένεται να κατευθυνθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έτσι ώστε να υποβάλλει μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας Dimera συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

photo:Nikos Libertas/SOOC