Γίνατε μανούλα (ή κάποια γνωστή, φίλη, ξαδέρφη, κουμπάρα κτλ) και αναρωτιέστε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα από όσα ακούσατε για τον θηλασμό! Μία μητέρα –μιλώντας από εμπειρία αλλά και έχοντας περάσει ώρες κουβεντιάζοντας με ειδικούς- μας καταρρίπτει τα ψέματα και μας επιβεβαιώνει με επιχειρήματα τις αλήθειες!

Έχεις γάλα! ΑΛΗΘΕΙΑ

Από τον 5ο μήνα της κύησης το πρωτόγαλα άρχισε να κάνει την εμφάνιση του μες στο στήθος σας…ανυπομονώντας να φανεί χρήσιμο για το βλαστάρι σας!

Δεν έχεις γάλα! ΨΕΜΑ

Γάλα έχουν ΟΛΕΣ οι γυναίκες. Για να κοπεί το γάλα η λεχώνα πρέπει να ‘χει περάσει μία πολύ μεγάλη στεναχώρια πχ πένθος (…μακριά από όλους!)

Το μωρό δεν χορταίνει! ΨΕΜΑ

Το μωρό χορταίνει πάντα! Η βασική προϋπόθεση είναι έχει άμεση επαφή με το στήθος ΟΠΟΤΕ και για ΟΣΟ το ζητήσει! Κοινώς όποτε κλάψει γιατί να μιλήσει είναι κομματάκι δύσκολο –και ας είναι το εξυπνότερο μωρό του κόσμου!

Για τουλάχιστον 40 μέρες ξεχάστε τη ζωή σας! ΑΛΗΘΕΙΑ

Για τις 40 πρώτες μέρες καλό θα ήταν να συνεχίσετε (νέες μανούλες) να λειτουργείτε σαν να είστε ακόμα έγκυος! Ζητήστε βοήθεια απ’ τους γύρω σας για όλα τα υπόλοιπα! Οι καιροί είναι δύσκολοι και ευτυχώς για εσάς οι άνεργοι πολλοί!

Το μωρό θα βαρυστομαχιάσει ΨΕΜΑ

Το ακούσαμε κα αυτό! Μην ανησυχείς για το αν θα βαρυστομαχιάσεις το μωρό σου! Η φύση έχει προνοήσει και δίνει πρωτόγαλα στο παιδί σου για το πρώτο 3ημερο της ζωής του καθώς μετά και εφόσον το στομάχι του μωρού σας έχει προετοιμαστεί, κατεβαίνει το παχύ και θρεπτικό σας γάλα!

To στήθος πονάει! ΑΛΗΘΕΙΑ

Αν και όχι απαραίτητο συνήθως συμβαίνει! Ειδικά στις πρωτότοκες! Κουράγιο! Ο πόνος και ο ερεθισμός των θηλών, αν υπάρχει, διαρκεί ένα μήνα το πολύ! Η υπομονή αξίζει τον κόπο! Η απόλαυση μετά δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο! Με τίποτα όμως!

Αν το μωρό δεν τρέφεται και με συμπληρώματα γάλακτος πιθανόν να χάσει βάρος ΨΕΜΑ

Όλα τα μωρά που έρχονται στον κόσμο μέσα στο πρώτο 3ήμερο της ζωής τους χάνουν το 10 -15% του βάρους τους και επανέρχεται το βάρος τους τη 14η με 21η μέρα της ζωής τους! Αν θηλάζετε αποκλειστικά, η αύξηση του βάρους του είναι θεαματική! Πολύ σύντομα θα θέλετε να τσιμπήσετε τις δίπλες του και να δαγκώσετε τα μάγουλα του!