Έκκληση στους φορολογούμενους να υποβάλλουν όσο πιο άμεσα γίνεται τις φορολογικές δηλώσεις τους υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν αναμένεται να δοθεί καμία νέα παράταση πέραν τις 15 Ιουλίου.

Ο Αν. Υπουργός τόνισε: «Δεν θα κάνουμε αυτό που γινόταν άλλες χρονιές με συνεχείς παρατάσεις να πάμε μέχρι το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Όσοι πάρουν την ευθύνη και δεν κάνουν μέχρι τις 15 Ιουλίου τη δήλωσή τους, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που προβλέπονται από το νόμο είναι δεδομένα. Είναι μια επιλογή των φορολογουμένων πλέον δεν έχουν καμία δικαιολογία» και εξήγησε: «Θέλουμε να τελειώνουμε τις δηλώσεις, να τελειώσει ο ΕΝΦΙΑ για να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα πιο σοβαρά και να έχουμε πολλές δόσεις για τον κόσμο».

Ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχουν υποβληθεί 1.700.000 φορολογικές δηλώσεις και δήλωσε:

«Μέχρι τις 15 του μηνός αν αξιοποιηθούν οι μέρες μέχρι τότε, ο ρυθμός των δηλώσεων, με 90.000 τη μέρα, μπορούν κάλλιστα να εξυπηρετηθούν οι πάντες. Αυτή τη στιγμή ο ρυθμός είναι γύρω στις 150.000 τη μέρα».

Για τον ΕΝΦΙΑ:

Ανέφερε πως το υπουργείο επιδιώκει «μέσα στον Αύγουστο να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να αποπληρώσουν τις οφειλές σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις, μέχρι το Δεκέμβριο. Όσο πιο νωρίς γίνει ο ΕΝΦΙΑ τόσο περισσότερες δόσεις θα έχουμε».