Για ευνοϊκά ποσά και ελάφρυνση στα τέλη κυκλοφορίας όσων κατέχουν φθηνά αυτοκίνητα αλλά και για αντικατάσταση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, μίλησε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί του Σαββάτο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης τονίζοντας:

Το ΦΠΑ στην εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή του ΦΠΑ στο 13%.

Όπως εξήγησε επίσης, ο κ. Αλεξιάδης τα βάρη των τελών θα μετατοπιστούν από τα μικρά και παράλληλα φθηνά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

Αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι κάτοχοι φθηνών αυτοκινήτων θα ελαφρυνθούν. 

Και στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Μέσα στο 2016, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ώστε να κάνουμε το σύστημα πιο δίκαιο».

Έπειτα, αναφερόμενος στο ζήτημα των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, σημείωσε πως οι εν λόγω επιβαρύνσεις πρέπει να γίνουν πιο φιλικές, έτσι ώστε να είναι σε θέση οι πολίτες να αποπληρώσουν το ποσό και τόνισε:

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής.

Στο τέλος της συνέντευξης του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μίλησε και για τον ΕΝΦΙΑ, αναφέροντας ξανά πως ο φόρος θα παραμείνει ως έχει και το 2015 και διέψευσε τα σενάρια για αύξηση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενώ έδωσε την δεσμευθεί για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών το 2016.