Με το “καλό” κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι συνεργάζεται ο Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος σε εκείνους τους βουλευτές που έμειναν πιστοί στις προεκλογικές δεσμεύσεις της τωρινής κυβέρνησης.

“Εμείς, το Σχέδιο Β, πάμε με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έμεινε σταθερό στις θέσεις του”, δήλωσε ο κ. Αλαβάνος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, φωτογραφίζοντας την Λαϊκή Ενότητα, για να συνεχίσει, λέγοντας:

Παλιότερα, μέχρι πριν λίγο καιρό, κι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε, με τον δικό του τρόπο και τη δικιά του ορολογία, ότι χωριζόμαστε σε μνημονιακούς κι αντιμνημονιακούς, κι αυτός ο χωρισμός, με την ευρύτερη έννοια που προσπάθησα να δώσω, εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα. 
Σε ερώτηση εάν θα διευκόλυνε μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η απουσία του κ. Τσίπρα, απάντησε:

Όχι, διότι πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή, το τρίτο μνημόνιο είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ. Το χαρακτηριστικό των εκλογών αυτών, που τις έχουν χαρακτηρίσει γρήγορες, βεβιασμένες κ.λπ., είναι εκλογές προ ΕΝΦΙΑ και προ πληρωμών φορολογικών. Τις εκλογές (σ.σ. το αποτέλεσμα) δεν μπορεί να τις προβλέψει κανείς, μπορούν να φτάσουν στο ένα ή στο άλλο άκρο, αλλά κατανοούμε ότι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει κι επίσης κατανοούμε ότι αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να μην υπάρχει. Επομένως, θα φτάσουμε σε μία κυβέρνηση, η οποία θα μπορούσε να βγει και από τη σημερινή Βουλή. Είναι ένα απεγνωσμένο εγχείρημα σε βάρος του λαού κι αυτό.

Τέλος, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ότι “οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ατομική ευθύνη που δεν παραγράφεται, ίδια με του κ. Τσίπρα, για την κατάσταση που φτάσαμε, όσοι ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο”.