Λίγες ώρες πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η Ένωση Κεντρώων επιτίθεται στη κυβέρνηση και δηλώνει πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής. Ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για ψηφοφορία επί συγκεκριμένων άρθρων.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ έχει ζητήσει ψηφοφορία για τα άρθρα 1, 13, 14, 17 και 21 ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι έχουν καταθέσει κοινό αίτημα για τα άρθρα 1, 2, 5 και 21.

Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη ζητάει ψηφοφορία για τα άρθρα 1, 2, 13 και 21.

«Η Χρυσή Αυγή ζητάει ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα που δεν ζήτησαν τα υπόλοιπα κόμματα» δήλωσε ο Η. Κασιδιάρης από το βήμα της Βουλής.

Τι αφορούν τα συγκεκριμένα άρθρα:

Το πρώτο άρθρο αφορά στις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

Το δεύτερο περιλαμβάνει τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Το πέμπτο που αυστηροποιεί την ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Το δέκατο τρίτο που απαγορεύει στους ΟΤΑ να επιβάλουν ανταποδοτικά τέλη σε εταιρίες που συνεργάζονται με το Δημόσιο

Το δέκατο τέταρτο άρθρο αναφέρεται στις αναδιαρθρώσεις στον ΟΑΣΑ

Το δέκατο έβδομο για την σύμβαση του ΟΣΕ με την eurofima για μίσθωση τροχαίου υλικού

Το εικοστό πρώτο που αφορά σε ζητήματα εμπορίας οίνου και κατάργηση στην παροχή ρευστότητας σε επικουρικά ταμεία και ταμεία πρόνοιας από τα κεφάλαια του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ)

Αντιπαραθέσεις πραγματοποιήθηκαν στη συνεδρίαση της Βουλής με αφορμή τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» στελεχών της κυβέρνησης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, να τονίζει ότι έχουν, ήδη, δοθεί πλήρεις εξηγήσεις και να ζητά να σταματήσει η «λάσπη».