Ακυρώθηκε, λόγω τρομοκρατικής απειλής, ροκ συναυλία στο Rotterdam της Ολλανδίας το βράδυ της Τετάρτης, καθώς κοντά στον συναυλιακό χώρο βρέθηκε ισπανικό βαν με φιάλες αερίου. Υπό κράτηση βρίσκεται ο οδηγός του βαν. Πραγματοποιήθηκε και δεύτερη σύλληψη.

Ο Ισπανός οδηγός του βαν, το οποίο μετέφερε φιάλες αερίου και είχε ισπανικές πινακίδες, είναι υπό κράτηση. Η παρουσία του βαν κοντά στον συναυλιακό χώρο προκάλεσε την ακύρωση της συναυλίας του συγκροτήματος Allah-Las.

Ο οδηγός δεν φέρεται να έχει σχέση με τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στη Βαρκελώνη, δήλωσε δικαστική πηγή.

Σημειώνεται πως οι ισπανικές Αρχές είχαν προειδοποιήσει τις ολλανδικές για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο, όμως, λόγω ερευνών που διεξάγονται εδώ και καιρό και όχι λόγω της διπλής επίθεσης στη Βαρκελώνη.

Η συναυλία στην Ολλανδία ακυρώθηκε στις 7:00 μ.μ. περίπου τοπική ώρα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό, μετά την προειδοποίηση της ισπανικής αστυνομίας για πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο δήμαρχος του Rotterdam σημείωσε σε δηλώσεις του πως δεν είναι σαφές εάν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της απειλής και του οχήματος. «Δεν θα πρέπει να βγαίνουν επιπόλαια συμπεράσματα, καθώς ο οδηγός οδηγήθηκε στην αστυνομία γιατί περιφερόταν με το όχημα γύρω από τον συναυλιακό χώρο».

Ο οδηγός του βαν, πάντως, δεν φέρεται να σχετίζεται με την τρομοκρατία και οι φιάλες αερίου πιθανότατα να ήταν για οικιακή χρήση, όπως μεταδίδει το ισπανικό Europa Press.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμα υπόπτου, ο οποίος συνδέεται με το περιστατικό που οδήγησε στην ακύρωση της συναυλίας, σύμφωνα με το ολλανδικό NOS NEWS.

Πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος ζει στην επαρχία της νότιας Ολλανδίας Μπραμπάν και  «συνελήφθη και ανακρίνεται σε σχέση με την απειλή στο Ρότερνταμ».

Photo: © Arie Kievit / AFP