“Ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος”, ήταν η τελευταία φράση της Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής, με την Πρόεδρο να ζητάει μάλιστα την καταγραφή της φράσης.

Το βράδυ της Τετάρτης, κήρυξε τη η ματαίωση (λόγω έλλειψης απαρτίας) της συνεδρίασης για το δημόσιο χρέος, είπε:

“Ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος. Αυτή την εκβιαστική επίθεση στην κοινοβουλευτική λειτουργία, τη βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τη βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βίαιη κατάργηση κεκτημένων ελευθεριών για τις οποίες άνθρωποι έδωσαν και την ζωή τους”.

“Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά”, τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής, τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση, κι όχι “απλώς την υπόνοια”, ότι η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες έγινε και για να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Siemens, η εξεταστική για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργεί η Επιτροπή για την επεξεργασία των δικογραφιών κατά κυβερνητικών στελεχών.