Ακόμα μία απαράδεκτη απόφαση από τις ΗΠΑ για πτήσεις από 8 Μουσουλμανικές χώρες καθώς πλέον απαγορεύουν laptops και tablets.

Μπορεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, να δυσκολεύεται να περάσει την απαγόρευση εισόδου από πολίτες 8 Μουσουλμανικών χωρών, αυτό. όμως, δεν του απαγορεύει να βάλει επιπλέον απαράδεκτα εν έτη 2017 μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, μία νέα ταξιδιωτική οδηγία από την Αρχή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, επί τη βάσει πληροφοριών για πιθανά τρομοκρατικά πλήγματα, δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ με την οποία απαγόρευσαν σε επιβάτες που πετούν προς την Αμερική από 10 αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής να φέρουν ηλεκτρονικές συσκευές πετώντας προς την Αμερική, προειδοποιώντας ότι εξτρεμιστές έχουν στόχο να πλήξουν επιβατικά αεροσκάφη με βόμβες κρυμμένες σε τέτοια αντικείμενα.

Το μέτρο αφορά 9 αεροπορικές εταιρείες και 8 κατά κύριο λόγο μουσουλμανικές χώρες, και αναμένεται να εφαρμοστεί σε 4 ημέρες.

Για την ακρίβεια η ταξιδιωτική οδηγία απαγορεύει οποιαδήποτε συσκευή είναι μεγαλύτερη από ένα smartphone, όπως είναι τα laptops, tablets και φορητές κονσόλες για παιχνίδια. Ωστόσο αυτές οι συσκευές μπορούν να είναι μέσα στις αποσκευές οι οποίες θα έχουν υποστεί τον κλασσικό ελεγχο.