Ακόμα και σύνορα κλείνουν οι αγρότες με τα μπλόκα τους. Οι αγρότες του Έβρου προχωρούν σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων.

Μετά τον δίωρο αποκλεισμό του τελωνείου των Καστανέων την Τρίτη, οι αγρότες άφησαν επιγραφή κατά την οποία δίνεται η συμβουλή να αποφεύγεται η είσοδος στην γειτονική χώρα, καθώς μπορεί να κλείσουν τα σύνορα επ’ αόριστον.

Το τελωνείο του Ορμενίου αποκλείστηκε επ’ αόριστον επίσης την Τρίτη και σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται συμβολικός αποκλεισμός του συνοριακού σταθμού Κυπρίνου – Ιβαϊλοβγκραντ.

Ο νότιος κόμβος του Διδυμοτείχου αναμένεται να κλείσει επίσης επ’ αόριστον.

Τα Τέμπη θα είναι κλειστά και σήμερα, Τετάρτη, από τις 10:00 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Παράλληλα, η 24ωρη διακοπή κυκλοφορίας στο τελωνείο των Κήπων καλά κρατεί, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης να εκφράζει, ωστόσο, την έντονη ανησυχία του για το πλήθος φορτηγών που έχουν αποκλειστεί.

Ενδέχεται να γίνει έξοδος μερικών φορτηγών το βράδυ προκειμένου να υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Μετά τις συσκέψεις τους, τη Δευτέρα οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες όρισαν το πλαίσιο των διεκδικήσεων τους και απέστειλαν σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Οι κινητοποιήσεις τους κλιμακώνονται εν όψει και της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης, στην οποία θα δώσουν φυσικά δυναμικά το παρών.

Κάλεσμα για νέα πανελλαδική συνάντηση την Κυριακή (7/2) στις 12:00 απηύθυναν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Αξίζει να τονιστεί πως την Πέμπτη που θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία οι αγρότες σκέφτονται να αποκλείσουν τους δρόμους όλη την ημέρα.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC