Εκτός των τρένων και του προαστιακού, 24ωρη απεργία προανήγγειλαν για αύριο, Τετάρτη, και οι εργαζόμενοι του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Αναλυτικά οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας για αύριο:

  • 24ωρη απεργία στα τρένα και τον προαστιακό
  • 24ωρη απεργία στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο
  • Στάση εργασίας 10:00-14:00 στο Τραμ

Στις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω απ’ το ΤΑΙΠΕΔ στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Το καταστροφικό ξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το ‘Ελληνικό’, βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων.

Σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική εντάσσεται και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στη ΣΤΑ.ΣΥ με την υπονόμευση των διαδικασιών υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που γίνεται με τις πρακτικές κωλυσιεργίας του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, με την ανοχή, αν όχι με τις οδηγίες, της κυβέρνησης.

Τα καταστροφικά σχέδια δεν θα περάσουν! Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα αντισταθούμε! Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους! Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!».