Χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της Κυβέρνησης και των Θεσμών τη Δευτέρα, μετά από περίπου μιάμιση ώρα συζητήσεων.

Σημειώνεται ότι απ’ την συνάντηση έλειπαν ο Γιώργος Σταθάκης , που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Τα δύο βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν:

  • Η στελέχωση του πενταμελούς Εποπτικού Συμβουλίου του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Θυμίζουμε πως τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου θα είναι τρία απ’ την ελληνική πλευρά και δύο επιλογή των Θεσμών. Κυβερνητικός παράγοντας τονίζει ότι οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Η συζήτηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά τις επόμενες μέρες.
  • Η ομάδα των ΔΕΚΟ που θα μεταφερθούν στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Ανάμεσα στις εταιρείες του δημοσίου που θα πρέπει να αποτελέσουν περιουσιακά στοιχεία του νέου Υπερταμείου είναι η ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ η ΕΥΑΘ, η Αττικό Μετρό, η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ η ΕΛΒΟ κ.α. Ο αρμόδιος παράγοντας της Κυβέρνησης απέφυγε ν’ απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαπραγμάτευση.
  • Ζητήματα του κανονισμού λειτουργίας και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Οι δύο πλευρές φαίνεται πως είναι κοντά σε συμφωνία σχετικά με την πώληση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο ενώ το παρών αναμένεται να δώσει και η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Το πρόγραμμα συναντήσεων με τους Θεσμούς για αύριο Τρίτη  13 Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής:

  • 10:00 Επισκόπηση προγράμματος  (Τσακαλώτος-Σταθάκης)
  • 11: 30 Ενέργεια  (Σκουρλέτης)
Photo: Menelaos Myrillas / SOOC