Άγρια κόντρα Λαγού- Παφίλη για την πώληση του “902”. Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Γιάννη Λαγού από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, ο οποίος κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι πούλησε τον “902” σε offshore εταιρεία στην Κύπρος, επικαλούμενος μάλιστα στοιχεία.

Ο έντονος διάλογος Λαγού- Παφίλη:

Παφίλης: “Δεν είναι καλό να απαντάς σε αυτούς που έχουν δώσει εντολές για δολοφονίες. Φαίνεται ότι η κουκούλα δεν φεύγει ποτέ. Όλα αυτά είναι συκοφαντίες. Αυτά που είπαν είναι πασίγνωστα. Τα υποτιθέμενα συμβόλαια είναι γνωστά, τα έχουμε καταθέσει στην Εφορία. Η πώληση που έκανε το ΚΚΕ είναι σε μία νόμιμη εταιρεία, που οι πάντες γνωρίζουν ποιος είναι πρόεδρος της εταιρείας. Εκτελούν συμβόλαια είτε θανάτου είτε άλλου είδους, τα χρήματα πήγαν όλα στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι στο ΚΚΕ. Εκτελούν συμβόλαια άλλου είδους. Η θέση που πρέπει να τους δώσει ο λαός είναι, όπως λέει ο αρχηγός τους, στους ηττημένους του 1945, δηλαδή στα σκουπίδια της ιστορίας”.

Λαγός: “Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση που βρίσκονται. Ήρθε να μας πει τι; Τίποτα. Ζητάμε να μας πει τη διαδρομή των χρημάτων της πώλησης σε μία offsore. Είναι αδαής. Κατηγορούμαστε για ομιλίες. Οι κύριοι του ΚΚΕ έκαναν την αγοραπωλησία λες και είναι κτήμα του παππού τους για μία ραδιοτηλκεοπτική συχνότητα που δεν ήταν δική τους”.

Παφίλης: “Φαίνεται ότι τα μαχαίρια τα ονομάζουν ομιλίες και τις δολοφονίες πολιτική δράση. Οι πρόγονοί τους τα ίδια έκαναν στα μπλόκα, φορούσαν κουκούλες και έδειχναν”.

Photo: Nick Paleologos / SOOC