Διανύουμε την «Διεθνής Εβδομάδα Πωλητών» που έχει θεσμοθετηθεί από το Διεθνές Δίκτυο Περιοδικών Δρόμου (International Street Paper Network,www.street-papers.org) με σκοπό να στηρίξει και φυσικά να αναδείξει τον αγώνα που κάνουν χιλιάδες άνεργοι άνθρωποι να εξασφαλίσουν με αξιοπρέπεια (πουλώντας δηλαδή περιοδικά σε διάφορα σημεία της πόλης), ένα μικρό έστω εισόδημα. Σε αυτόν τον παγκόσμιο αγώνα συμμετέχει και η χώρα μας με το περιοδικό σχεδία.

Σήμερα, λοιπόν, (Σάββατο 7 Φεβρουαρίου), από τις 12:00 ως τις 13:00 γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες για να στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο, βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας αλλά και της συμπρωτεύουσας και πούλησαν το περιοδικό σχεδία.

Εμείς, βρεθήκαμε κοντά σε όσους περισσότερους από αυτούς τους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους σήμερα για να πουλήσουν το περιοδικό σχεδία μπορέσαμε και σου παρουσιάζουμε όσα μας είπαν:

Ελευθερία Αρβανιτάκη

 

«Χαρά μου και τιμή μου να είμαι δίπλα στον φίλο Στέλιο (πωλητή του περιοδικού) και να πουλάμε μαζί το περιοδικό. Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και από την αρχή την υποστήριξα».

Φοίβος Δεληβοριάς

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έκαναν την τιμή να με καλέσουν να συμμετάσχω και εγώ. Είναι από τις πιο αξιοπρεπείς και δημιουργικές κινήσεις αλληλεγγύης των τελευταίων ετών. Μέσα σε όλα αυτά τα φρικτά που συμβαίνουν στον κόσμο οι δημιουργικές αυτές πρωτοβουλίες πρέπει να ξεχωρίζουν».

Νατάσσα Μποφίλιου

«Είμαι χαρούμενη που συμμετέχω σε κάτι τόσο σημαντικό. Πρόκειται για μία φοβερή προσπάθεια. Οι άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο διεκδικούν πίσω την δουλειά τους και όσα τους αξίζουν. Ο κόσμος είναι πολύ θετικός σε όλο αυτό».

Γιώργος Πυρπασόπουλος:

«Είναι μια αξιόλογη και πολύ δυναμική προσπάθεια που κάνει το περιοδικό σχεδία. Οι συνάνθρωποι μας που χρήζουν βοήθειας, με αυτό τον τρόπο έχουν το δικό τους εισόδημα για να βοηθηθούν και να τα βγάλουν πέρα. Το περιοδικό σχεδία είναι πολύ αξιόλογο και ενδιαφέρον».

Πάνος Μουζουράκης

«Είμαι χαρούμενος που προσφέρω και βοηθάω ανθρώπους να προσφέρουν και αυτοί».

 

Αυτοί είναι όσοι πούλησαν σήμερα το περιοδικό σχεδία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι συγγραφείς, Βασίλης Αλεξάκης (στην πλατεία Κολωνακίου) και Αύγουστος Κορτώ (θα βρίσκεται στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων, επί της οδού Καλλιδρομίου).

Οι ηθοποιοί, Μανώλης Μαυροματάκης (στην πλατεία Μοναστηρακίου, στην Αθήνα), Γιολάντα Μπαλαούρα (στη συμβολή των οδών Π.Π. Γερμανού και Τσιμισκή), Γιώργος Πυρπασόπουλος (Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, έξω από το θέατρο), Γιούλικα Σκαφιδά (πλατεία Καπνικαρέα) και Φώτης Σπύρου (Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας).

Από τον χώρο της μουσικής, η Ελευθερία Αρβανιτάκη (πλατεία Συντάγματος, έξοδος Μετρό), ο Φοίβος Δεληβοριάς (πλατεία Κοραή), η Λιζέτα Καλημέρη (Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη), ο Μάρκος Κούμαρης (πλατεία Μοναστηρακίου, Αθήνα), η Νατάσσα Μποφίλιου (πλατεία Συντάγματος, στην αρχή της Ερμού),ο Πάνος Μουζουράκης (Ακρόπολη, διασταύρωση Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη) και ηΜαριέττα Φαφούτη (πλατεία Αγίας Ειρήνης).

Σημείωση!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Δικτύου ο αριθμός των συνανθρώπων μας που ασχολούνται με τα περιοδικά του δρόμου υπολογίζεται γύρω στις 14.000. Πρέπει επίσης να ξέρεις ότι από το 1989 (όταν δηλαδή βγήκε σε κυκλοφορία το πρώτο περιοδικό δρόμου στον κόσμο (το «Street News» στη Νέα Υόρκη) οι άνθρωποι που φόρεσαν αυτό το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο είναι πάνω από 250.000.