Αυξάνει τα στρατεύματα στο Αφγανιστάν ο Trump, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε διάγγελμά του, αφού οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας τον έπεισαν να ενισχύσει τη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Καμπούλ προκειμένου να εμποδιστούν οι Ταλιμπάν.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, η απόσυρση απ’ τη στρατιωτική συμπλοκή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν δεν πρέπει να γίνει εσπευσμένα.

Στο διάγγελμά του ο Trump σημείωσε πως στόχος της νέας προσέγγισης είναι ν’ αποφευχθεί να γίνει το Αφγανιστάν ένας ασφαλής τόπος για ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι προσανατολίζονται σε επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο ίδιος προανήγγειλε σκληρότερη προσέγγιση στην αμερικανική πολιτική κι αναφορικά με το Πακιστάν.

Ο Donald Trump υπογράμμισε πως αρχικά είχε αμφιβολίες για τη συνέχιση του πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2001, ενώ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε επανειλημμένα αναφέρει ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είχε κοστίσει υπερβολικά σε ζωές και χρήματα.

Το αρχικό μου ένστικτο ήταν η απόσυρση. Όμως, με έπεισαν οι σύμβουλοί μου της εθνικής ασφάλειας να ενισχύσουμε την στήριξη της Κυβέρνησης στην Καμπούλ, που στηρίζει η Αμερική, ώστε να εμποδιστούν οι Ταλιμπάν να την ανατρέψουν

Ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν είπε πόσοι στρατιώτες θα σταλούν στο Αφγανιστάν, όμως, έγινε γνωστό πως ο υπουργός Άμυνας έχει σκοπό να στείλει 4.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα ενισχύσουν τη δύναμη των 8.400, οι οποίοι υπάρχουν ήδη εκεί.