Συνεχόμενη αύξηση παρουσιάζει ο λογαριασμός για το Brexit σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ευρωπαίων Αξιωματούχων. Όπως συγκεκριμένα υπογράμμισε Αξιωματούχος της Ε.Ε. «η Βρετανία θα μπορούσε να αναγκαστεί να πληρώσει από 55 έως 65 εκατ. ευρώ στην ΕΕ, πριν αποχωρήσει» κι έτσι να καλύψει τις τρέχουσες δημοσιονομικές υποχρεώσεις.

Σε σχετικό άρθρο των Financial Times υπογραμμίζεται πως «μία μαύρη τρύπα έως και 116 εκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να ανοίξει στον προϋπολογισμό της Βρετανίας την επόμενη πενταετία». Στο ίδιο βέβαια, άρθρο υπογραμμίζεται, ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει απ’ τη μείωση των φορολογικών εσόδων, επειδή η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να πάρει την κατιούσα».

Παράλληλα, ο ευρωσκεπτικιστής, Νάιτζελ Φάρατζ, αναφέρεται στον λογαριασμό για το Brexit που αποτιμά ότι σύμφωνα με πόρισμα έρευνας της Κομισιόν φτάνει το περίπου το μισό εκατομμύριο στερλίνες.

Σημειώνεται, πως αν επιβεβαιωθούν τα συμπεράσματα της έρευνας, τότε το κόμμα του Φάρατζ μπορεί να αναγκαστεί να επιστρέψει το ποσό.