Ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά ότι θεωρεί από εδώ και πέρα τον εαυτό του ανεξάρτητο βουλευτή δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως στις επόμενες εκλογές το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα θα συμμετάσχει αυτόνομο στη μάχη.

«Δεν θα είμαστε μαζί με τον Πάνο Καμμένο αλλά θα συνεργαζόμαστε» δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος και τόνισε πως σε πολλά σημεία το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα διαφωνεί με την γραμμή των ΑΝΕΛ και σε αυτά πρόκειται να εναντιωθεί, ενώ σε όσα έχουν κοινές απόψεις θα γίνουν σύμμαχοι σ αυτή τη μάχη, όπως στον αγώνα κατά της διαπλοκής.

“Δεν θέλω να διαταραχθούν οι πολιτικές συμμαχίες και η κυβερνητική συνοχή και θα μείνουμε μέχρι νεοτέρας” είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και συμπλήρωσε: “Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ως ανεξάρτητοι και ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι και χωρίς ανταλλάγματα, όπως άλλωστε πράξαμε μέχρι σήμερα. Θα απαιτήσουμε όμως να μας σέβονται όπως τους σεβόμαστε κι εμείς”.

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Νικολόπουλος ευχαρίστησε τα ΜΜΕ που έδωσαν την δυνατότητα να σταλεί το μήνυμα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στην 5η συνδιάσκεψη αν και η Ένωση Συντακτών είχε ανακοινώσει στάση εργασίας για σήμερα, από τις 11:00 έως τις 16:00, και τόνισε:

«Θέλω να εκφράσω συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, όμως, εμείς δεν μπορούμε να αναστείλουμε την συνέντευξη Τύπου γιατί κάποια μέλη μας έπρεπε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».

Αξίζει να τονιστεί ότι στο τέλος της συνέντευξης δεν έγιναν ερωτήσεις και ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε σε όλους θέλουν να του αποστείλουν e-mail.

Ο κ. Νικολόπουλος έδωσε ξεκάθαρη απάντησε σε όσους τον κατηγόρησαν πως η κίνηση του να “ανεξαρτητοποιηθεί” βασίζεται στην πικρία του για την μη υπουργοποίηση του. «Μετά από δηλώσεις που έγιναν σήμερα στις πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης στις οποίες υπόθηκε ότι “αν ο κ. Νικολόπουλος είχε γίνει υπουργός δεν θα τα έλεγε αυτά”, θέλω να πω ότι εγώ τους συγχωρώ γιατί έτσι τους είπαν να πουν» σημείωσε αφήνοντας αιχμές για κατευθυνόμενα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Νικολοπουλος ©INTIMEnews /ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, θέλω να επαναλάβω ότι 17 μέρες ήμουν στο υπουργείο του Σαμαρά και δεν δίστασα να αφήσω την καρέκλα μου.

 

«Εμείς υποστηρίζουμε ότι η συγκυβέρνηση ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δεσμευτεί και υποστηρίζουμε ότι πρέπει να αναδεικνύει τα κοινά και όχι τις διαφορές» υπογράμμισε ο Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε εξηγώντας τη στάση που προτίθεται να κρατήσει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα από δω και πέρα…

Εμείς θα καταψηφίσουμε νομοσχέδια- άρθρα αν δεν είναι μέσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Εάν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση το αναλογικό εκλογικό σύστημα στην Βουλή θα το ψηφίσουμε

Μίλησε, όμως, και για την επόμενη μέρα και τις επόμενες εκλογές: «Οι χριστιανοδημοκράτες θα ενστερνίζονται πλήρως τις γραμμές του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και γι΄αυτό το λόγο θα υπάρξει αυτόνομη κάθοδος στις επόμενες εκλογές» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ως προς την κοινοβουλευτική ομάδα, το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα με τον ένα βουλευτή του, θα λειτουργεί ανεξάρτητα μέσα στην Βουλή αλλά θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ως ανεξάρτητοι με την Κυβέρνηση».

«Θα υποστηρίξουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης όχι όμως, όσα θέματα θίγουν τα εθνικά ζητήματα. Θα είμαστε κατά των ομοφυλοφιλικών γάμων αλλά θα είμαστε υπέρ της διαπλοκής μαζί με τον Νίκο Παππά» επισήμανε και είπε επίσης:

Ο μοναδικός βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος θα παραμείνει μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ αλλά με τις δικές του αποφάσεις. 

Ξεκαθαρίζοντας πως μπορεί να κάθεται στα έδρανα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά μέχρι και τις επόμενες εκλογές θα θεωρεί τον εαυτό του ανεξάρτητο βουλευτή.

Ως προς την Νέα Δημοκρατία και την συνεργασία με αυτήν:

“Η Νέα Δημοκρατία είναι μεταλλαγμένη και γι΄αυτό το λόγο λείπει ένα μεγάλο μέρος των παλιών της ψηφοφόρων” είπε ο Νίκος Νικολόπουλος σχολιάζοντας το παρόν της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε προσπαθώντας να δώσει την δική του εξήγηση για τις χαμένες ψήφους:  “Συνολικά υπάρχουν πρόσωπα και δομές που έχουν κουράσει με αποτέλεσμα μια αρνητική μετάλλαξη της (…)  Παράλληλα έχει μεταλλαχτεί και ως προς την ιδεολογική της ταυτότητα αφού έχει αποκτήσει μια ακραία νεοφιλελεύθερη στάση”.

Ο κ. Νικολόπουλος σχολίασε, όμως, και μία πιθανή συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία: “Εμείς για να μπορέσουμε να ξαναέρθουμε στην Νέα Δημοκρατία η ίδια πρέπει να επανέλθει στις παλιές ιδεολογίες της”.

©INTIMEnews /ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Menelaos Myrillas / SOOC