Το αβγό που θα δείτε παρακάτω, ακόμα και την κότα με τα χρυσά αβγά να έβγαζε από μέσα του, 12.500.000 ευρώ δεν το είχες για να κάνει! Εκτός αν ξέρεις τι εστί Fabergé και πώς κάνουν οι συλλέκτες ανά τον κόσμο να αποκτήσουν ένα από τα 75 αβγά που φιλοτέχνησε ο διάσημος οίκος του κοσμηματοπώλη Peter Carl Fabergé την εποχή της Ρώσικης Αυτοκρατορίας. Και, βέβαια, το συγκεκριμένο είναι το πιο ακριβό του κόσμου. Τα 52 από αυτά, τα παρήγγειλαν οι τσάροι Αλέξανδρος ο Γ’ και Νικόλαος ο Β’, ως πασχαλινά δώρα για τις τσαρίνες τους. Κάθε αβγό περιείχε μια έκπληξη (κάτι σαν κίντερ για τους πάμπλουτους της εποχής ήταν), με πιο συνηθισμένο έναν κρόκο, όπου υπήρχε μια κότα από την οποία κρεμόταν ένα ρουμπίνι. Απλά πράγματα.

Το αβγό της φωτογραφίας πουλήθηκε σε ιδιώτη το 2007, από τον οίκο Christie’s, έναντι 12.500.000 ευρώ, είναι κατασκευασμένο το 1902 και ήταν ένα μικρό δωράκι που έκανε η σύζυγος του τραπεζίτη Ρότσιλντ στον αδελφό της, ο οποίος αρραβωνιάστηκε κι έπρεπε να εντυπωσιάσει τη νύφη! Την καψερή…

Ακούστε τι έχει: Εκτός από την Άρτα και τα Γιάννενα σε κοτρώνες, έχει και ένα ρολόι (το οποίο, επίσης θεωρείται το πιο ακριβό ρολόι του κόσμου) και κάθε μια ώρα πετάγεται ένας κόκορας στο πάνω μέρος, έτσι για να τρομάζει τους ιδιοκτήτες. Τύπου «είμαι κι εγώ εδώ».