Το «μυστικό» σχέδιο για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ ήρθε στο φως της δημοσιότητας απ’ τα βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία αποκάλυψαν και την φράση- κώδικα για τον θάνατο της Βασίλισσας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να γίνει γνωστός ο θάνατός της στην Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, πρέπει αρχικά να ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει γνωστή η είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ στην Κυβέρνηση, χωρίς, όμως, να μαθευτεί από λάθος άτομα.

Γι’ αυτό τον λόγο έχει οριστεί ήδη η φράση- κώδικας που θα χρησιμοποιηθεί για τον θάνατο της Βασίλισσας. Ποια είναι η φράση; «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε».

Όταν, λοιπόν, γίνει γνωστός ο θάνατος, τότε θα πρέπει να γίνει άμεση ενημέρωση του ή της Πρωθυπουργού, ακόμα κι αν κοιμάται, με την χρήση της παραπάνω φράσης.

Τότε, θα ξεκινήσει η Επιχείρηση «Γέφυρα του Λονδίνου», ένα πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρωθεί με την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η φράση- κώδικας για την αναγγελία θανάτου του βασιλιά Γεωργίου του πέμπτου ήταν το «Hyde Park Corner».

Ποιο είναι το σχέδιο «Γέφυρα του Λονδίνου»;

Αφού ενημερωθεί ο/ η επικεφαλής της βρετανικής Κυβέρνησης, το Κέντρο Παγκόσμιας Ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο τοποθετείται σε άγνωστη τοποθεσία στην βρετανική πρωτεύουσα, πρόκειται να ενημερώσει τις 15 Κυβερνήσεις όπου η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι αρχηγός κράτους.

Εν συνεχεία, η είδηση θα γίνει γνωστή στις άλλες 36 χώρες της Κοινοπολιτείας στις οποίες η βασίλισσα κατέχει συμβολική θέση.

Τότε, τα νέα θα γίνουν γνωστά στους ηγέτες κρατών και η είδηση θα μεταδοθεί ως τίτλος στο Press Association.

Μετέπειτα, υπάλληλος με ρούχα πένθους θα μεταβεί στην πόρτα του Παλατιού προκειμένου να κολλήσει την είδηση στις πόρτες και η σελίδα του Παλατιού θα αποκαλύψει την είδηση σε σκούρο φόντο.

Τα ΜΜΕ έχουν ήδη έτοιμα τα θέματα, ενώ και οι νεκρολογίες είναι έτοιμες προς δημοσίευση αμέσως μετά την ανακοίνωση.

Στο BBC θα σημάνει συναγερμός καθώς θα ξεκινήσουν οι πρόβες για τον θάνατο της Βασίλισσας.