Οι οργασμοί είναι υπέροχοι! Ποιος δεν το παραδέχεται; Εκτός, όμως, απ’ την αίσθηση ευχαρίστησης που προσφέρουν, οι οργασμοί έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Ένας εμπειρογνώμονας μόλις πρόσθεσε ακόμα ένα φυσικό όφελος που δεν έχεις ξανακούσει και δίνει στον οργασμό ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον!

Τα άσχημα νέα, φίλοι άνδρες, είναι ότι μιλάμε αποκλειστικά για τον γυναικείο οργασμό!

Η Δρ. Elena C. Arias λέει ότι ο οργασμός μπορεί να βοηθήσει στην «κολπική αναζωογόνηση».

οργασμός

Η ίδια είπε στην Irish Sun:

Η διέγερση της κλειτορίδας και ο γυναικείος οργασμός αυξάνουν τον τόνο του πυελικού εδάφους, ο οποίος με τη σειρά του τονώνει ολόκληρη την κολπική περιοχή

Τη στιγμή της οργασμού, η κλειτορίδα έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση. Η μήτρα συστέλλεται, αυξάνοντας την ένταση της πυελικής μάζας και ενισχύοντας ολόκληρη την περιοχή.

οργασμός

Επιπλέον, η διέγερση της κλειτορίδας αυξάνει την κολπική ελαστικότητα επειδή διεγείρει τη λειτουργία του αδένα του κόλπου, που παράγει ένα λιπαντικό βλεννογόνου, το οποίο έχει μια ενυδατική και αναζωογονητική επίδραση σ’ ολόκληρη την περιοχή του κόλπου.

Εάν μια γυναίκα βιώνει συχνά οργασμούς, τότε ενισχύει την ελαστικότητα της κολπικής περιοχής της.

Μια ακόμα ερευνήτρια, η Emma Soos, συμφώνησε ότι οι οργασμοί είναι εξαιρετικοί για την υγεία των γεννητικών οργάνων:

Οργασμός είναι μια πλήρης άσκηση των μυών του πυελικού εδάφους. Εάν πηγαίνετε τακτικά στο γυμναστήριο, θα απελευθερώσετε τις ορμόνες που σας κάνουν να είστε υγιείς και ευτυχισμένες. Είναι κάτι παρόμοιο – αν δεν το χρησιμοποιήσετε, το χάνετε