Θρήνος, φόβος και πόνος επικρατεί στην Ισπανία λίγες μέρες με το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, απ’ το οποίο έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμα 130. Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση, με την Ευρώπη να έχει σκεπαστεί ξανά απ’ το σύννεφο της τρομοκρατίας.

Όπως ανακοινώθηκε, στην Ισπανία θα διατηρηθεί το επίπεδο συναγερμού στο 4, δηλαδή μια βαθμίδα κάτω απ’ το μέγιστο επίπεδο.

Παράλληλα, ο Ισπανός Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως οι Αρχές θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη και σε τουριστικά σημεία.

Οι τρομοκράτες που αιματοκύλησαν

Το BBC και η El Pais σε δημοσιεύματά τους υπενθυμίζουν ποιοι είναι οι τρομοκράτες που αιματοκύλησαν στη Βαρκελώνη, δημοσιεύοντας τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους.

Οι συλληφθέντες: Ντρις Ουμπακίρ, Σαχάλ Ελ Καρίμπ, Μοχάμεντ Αάλα και Μοχάμεντ Χουλί Τσεμχάλ.

Οι νεκροί δράστες: Μούσα Ουκαμπίρ, Σαϊντ Αάλα, Μοχάμεντ Χικάμι, Ομάρ Χικάμι και Xoυσεϊν Αμπουγιακούμπ.

Οι καταζητούμενοι: Γιουσέφ Αάλα, Αμντελμπακί Ες Σάτι και Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

 

τρομοκράτες Βαρκελώνης

Σημειώνεται πως οι ισπανικές αλλά και οι γαλλικές αρχές αναζητούν ένα βαν τύπου Renault Kangoo, με το οποίο ενδεχομένως να έχουν διαφύγει τρομοκράτες προς τη Γαλλία.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ο τρομοκρατικός πυρήνας που οργάνωσε τις επιθέσεις σε Βαρκελώνη και Cambrils αποτελούνταν από τουλάχιστον 12 μέλη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας δήλωσε ότι έχει εξαρθρωθεί πλήρως ο πυρήνας που ευθύνεται για τις επιθέσεις στη Καταλονία.

Photo: AFP