Το παρακάτω τραγούδι διαρκεί 8 λεπτά και είναι η πιο χαλαρωτική μουσική του κόσμου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

https://www.youtube.com/watch?v=CySNhHVAokQ

Μια μελέτη που έγινε σε 40 γυναίκες, οι οποίες συνδέθηκαν με αισθητήρες ενώ τους είχαν δοθεί παζλ τα οποία έπρεπε να ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένο χρόνο, με σκοπό να αυξήσουν το επίπεδο του στρες. Έπαιξαν διαφορετικά τραγούδια ώστε να ελέγξουν τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος, την αναπνοή και την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή είναι η πιο χαλαρωτική μουσική που έχει γραφτεί ποτέ! Μάλιστα όπως λένε προκάλεσε υπνηλία στα εργαστήρια των δοκιμών.

Επίσης προκάλεσε 65% μείωση του συνολικού άγχους και τις έφερε σε ένα ποσοστό 35% χαμηλότερο από το συνηθισμένο όταν ξεκουράζονται!

Γιατί συμβαίνει αυτο;

H ιδρύτρια της Βρετανικής Ακαδημίας Θεραπείας Ήχου Lyz Cooper αναφέρει: Το τραγούδι έχει δημιουργηθεί με βάση όλες τις  γνωστές επιστημονικές θεωρίες και τις μουσικές αρχές που προκαλούν χαλάρωση. Ως εκ τούτου, τα στοιχεία αυτά έχουν συνδυαστεί μεταξύ τους από το συγκρότημα Marconi Union ώστε να δημιουργούν το πιο χαλαρωτικό τραγούδι στον κόσμο.

Το τραγούδι έχει ρυθμό που ξεκινά στους 60 παλμούς ανά λεπτό και σταδιακά επιβραδύνεται σε περίπου 50. Έτσι, ακούγοντας το τραγούδι, ο κτύπος της καρδιάς σας έρχεται αυτόματα για να ταιριάξει σε αυτό το χτύπο.

Επίσης, έχει υπολογιστεί ότι είναι απαραίτητο το τραγούδι να έχει διάρκεια οκτώ λεπτά, καθώς στο άτομο παίρνει περίπου πέντε λεπτά για να ψυχαγωγηθεί. Τα κενά ενδιάμεσα στις νότες έχουν επιλεγεί για να δημιουργούν αίσθημα ευφορίας και άνεσης.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες μελωδίες στο τραγούδι το οποίο επιτρέπει στον εγκέφαλο του ατόμου να απενεργοποιείται εντελώς δεδομένου ότι δεν προσπαθεί να προβλέψει τη συνέχεια. Τα τυχαία χτυπήματα στο τραγούδι προκαλούν μια βαθύτερη αίσθηση χαλάρωσης.

Επιπλέον, οι θεραπείες ήχου έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους. Οι πρώτοι που εφάρμοζαν τέτοιες θεραπείες ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες.

Τα δέκα τραγούδια με την πιο χαλαρωτική μουσική είναι:

  1. Marconi Union – Weightless
  2. Airstream – Electra
  3. DJ Shah – Mellomaniac (Chill Out Mix)
  4. Enya – Watermark
  5. Coldplay – Strawberry Swing
  6. Barcelona – Please Don’t Go
  7. All Saints – Pure Shores
  8. Adelev Someone Like You
  9. Mozart – Canzonetta Sull’aria
  10. Cafe Del Mar – We Can Fly