Είτε είσαι από τους ανθρώπους που αγχώνονται συχνά, είτε από εκείνους που αγχώνονται λιγότερα συχνά, σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί ορισμένα πράγματα για το άγχος. Εμείς σου παραθέτουμε μερικές από τις ερωτήσεις που μπορεί να έχεις και το πιο σημαντικό; ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ!

Ποιο είναι ένα λογικό επίπεδο άγχους;

OK αυτή η ερώτηση μπορεί να είναι τελείως υποκειμενική και να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Γι’ αυτό υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε λογικά επίπεδα:

  • Νιώθεις ανίκανος να μην μπορείς να ανησυχείς;
  • Επικεντρώνεις την προσοχή σου μόνο σε αυτό που μπορεί να πάει στραβά;
  • Ανησυχείς υπερβολικά για κάτι που ξέρεις ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί;
  • Βιώνεις κρίσεις πανικού;
  • Το άγχος επηρεάζει τη ζωή σου σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να επηρεάζει τη σχέση σου με άλλα άτομα;

agxos-ipopgr

Ποια είναι τα άλλα συμπτώματα άγχους που πρέπει να δώσεις σημασία;

Αυτοί που βιώνουν έντονο άγχος παρουσιάζουν έλλειψη συγκέντρωσης, δυσκολία στον ύπνο και συνεχή έντονη ανησυχία. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν δυσκολία κατά την αναπνοή ή ακόμα και να έχουν συμπτώματα σαν να παθαίνουν καρδιακή προσβολή.

Έχεις σίγουρα άγχος. Αυτό σημαίνει ότι έχεις κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο;

Όχι ο εγκέφαλός σου δεν είναι λάθος, ούτε έχει κάποιο πρόβλημα. Απλά είναι υπερβολικός. Οι διαταραχές του άγχους προέρχονται από το μετωπιαίο φλοιό, το σπίτι της εξελιγμένης σκέψης και του συλλογισμού. Το πρόβλημα είναι όταν υπεραναλύεις τα πράγματα στο μυαλό σου και επικεντρώνεσαι μόνο στα αρνητικά που μπορούν να συμβούν.

agxos2-ipopgr