Έχεις βρεθεί να διαβάζεις και να ακούς cliché για τις σχέσεις που περιλαμβάνουν δηλώσεις τύπου: «οι γυναίκες λατρεύουν τις αγκαλίτσες μετά το σεξ ενώ οι άνδρες προτιμούν την ηρεμία τους». Και καλά κάνεις και τα βαρέθηκες, πρόσφατη μελέτη όμως κατέληξε στο συμπέρασμα πως αν αφιερώσεις μερικά λεπτά και κάνεις 2-3 πράξεις μετά το σεξ θα βελτιώσεις την σχέση σου!

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το University of Toronto Mississauga οι αγκαλίτσες, τα φιλιά και τα γλυκόλογα αμέσως μετά το σεξ θα βελτιώσουν τη σχέση σου! Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior, έδειξε πως όλες αυτές οι πράξεις έχουν άμεση σύνδεση με καλύτερη σεξουαλική αλλά και πνευματική επαφή του ζευγαριού.

Ο Kat Van Kirk, Ph.D., sex therapist, εξηγεί πως η οξυτοκίνη κρύβεται πίσω από αυτό το φαινόμενο, γι αυτό και αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να την αποκαλούν «ορμόνη του έρωτα». Η οξυτοκίνη, λοιπόν, κυκλοφορείς σε μεγάλη ποσότητα μέσα στον οργανισμό και  αυξάνει το δέσιμο που αισθάνονται οι δύο άνθρωποι.

Μένοντας σωματικά κοντά μετά το σεξ μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας. «Μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει το ζευγάρι, να ανασταλεί οποιοσδήποτε σωματικός ή συναισθηματικός πόνος και να συμβάλει στην ενίσχυση της σχέσης» λέει ο Van Kirk.

Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν το απλό γεγονός ότι η εγγύτητα μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο σεξ. «Οι αγκαλιές μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον διέγερση  αι να οδηγήσουν σε μία ακόμα ερωτική συνεύρεση», λέει ο Van Kirk.

Και για να μην φρικάρεις, οι ερευνητές εξηγούν πως 10-15 λεπτά μετά το σεξ είναι αρκετά.