Επτά (συν δύο) φωτεινά “φρέσκα” παιδιά από τη Θεσσαλονίκη εκφράζονται μέσα από τις σκοτεινές ψυχές τους! Αν η ομάδα τους δεν λεγόταν “Dark Souls” ίσως και να τα πιστεύαμε! Αλλά, η ψυχή τους κάθε άλλο παρά σκοτεινή είναι όταν μιλάμε για χορό! Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν…

 1. Ποιοι είστε;
 2. Ειμαστε οι dark souls, μια νεανική χορευτική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη.
 3. Τι χορεύετε;
 4. Χορεύουμε hip hop. Ωστόσο επειδή στο hip hop εντάσσονται πολλά και διαφορετικά στυλ δε θα πρέπει να πιστεύει το κοινό που δε γνωρίζει, ότι το χιπ χοπ είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα.
 5. Πώς σας ήρθε αυτό κι όχι κάτι άλλο;
 6. Χορεύουμε κ άλλα είδη χορού αλλά η απόφαση μας να κάνουμε ομάδα βασίζεται στη συλλογικότητα και στο τι μπορεις να καταφέρεις μαζί με άλλα άτομα, διαφορετικά από σένα.
 7. Αν δεν ήταν ο χορός στη ζωή σας, τι;
 8. Ο χορός αποτελεί μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας. Αν δεν ηταν ο χορός σίγουρα θα νιώθαμε μισοί. Κανείς μας δε μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από το χορό. Πολλές φορές έχουμε νιώσει τα βλέματα πάνω μας επειδή περπατάμε στο δρόμο και επειδή ακούμε κάποιο τραγούδι που μας αρέσει χορεύουμε. Οι υπόλοιποι ίσως δεν καταλαβαίνουν ότι πλέον αυτό συμβαίνει αυτόματα σε εμάς.

(στη φωτό η Λουίζα Φιλίππου και η Ελένη Γιουρτσίδου)

 1. Και γιατί να δούμε εσάς, δηλαδή;
 2. Κάθε χορευτική ομάδα έχει να δείξει κάτι δικό της, παίρνοντας στοιχεία από διάφορα στυλ χορού τα οποία προσαρμόζει στο δικό της στυλ. Έτσι δημιουργείται μια μοναδική χημεία που αξίζει να τη δεις. Έτσι και με τη δική μας ομάδα.
 3. Ποια στιγμή θα θέλατε να ξαναζήσετε ως ομάδα;
 4. Τη στιγμη του διαγωνισμού bounce. Εκτός από το ότι όλοι χορέψαμε με την ψυχή μας χωρίς άγχος και ευχαριστηθήκαμε απόλυτα αυτό που κάναμε, ηταν συγκηνητική η στιγμή που οι προπονητές μας έτρεξαν να μας αγκαλιάσουν για να επιβραβεύσουν την προσπαθεια μας και στη συνέχεια, αυτοί να κερδίζουν την πρώτη θέση. Τόση χαρά και υπερηφάνεια σε μια μόλις στιγμή!
 5. Τι δεν έχετε ζήσει και κοιμόσαστε με αυτό;
 6. Δεν έχουμε ζήσει ακόμη τη στιγμή της απόκτησης ενος μεταλλίου. Ωστόσο, δε θα λέγαμε ότι κοιμόμαστε με αυτό και η άποψη μας είναι ότι ένα μετάλλιο απλά δεν κάνει καλό ένα χορευτή.
 7. Μπορεί κάποιος να βγάλει χρήματα από το είδος που ασχολείστε;
 8. Εννοείται ότι μπορεί να βγάλει χρήματα εφόσον είναι επαγγελματίας και δουλεύει σε σχολές χορού. Βέβαια, η λέξη επαγγελματίας είναι αρκετά “βαριά” και πολλοί δεν την τιμούν.

(στη φωτό η Ελισάβετ Σαββίδου και η Κατερίνα Κωστοπούλου)

 1. Έχετε τσακωθεί μεταξύ σας;
 2. Έχουμε τσακωθεί όπως όλες οι ομάδες. Φυσικά, οι τσακωμοί είναι της στιγμής και πάντα φροντίζουμε να μην αφήνουμε τα παράπονα να συσσωρεύονται και μετά να “σκάνε” όλα μαζί.
 3. Ποιο είναι το ιδιαίτερο προσόν του καθένα στην ομάδα;
 4. Καλώς ή κακώς ειμαστε 9 διαφορετικες προσωπικότητες. Ωστόσο, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτό μας φέρνει πιο κοντά και ισχύει. Αυτό γιατί ο καθενας μας είναι ξεχωριστός. Άλλος έχει υπομονή άλλος επιμονή άλλος θράσος άλλος τεχνική άλλος τρέλα άλλος έκφραση. Σημασία έχει ότι όλοι έχουν να δώσουν και να πάρουν κάτι από την ομάδα και τελικά αυτό να οδηγήσει στη βελτίωση του επιπέδου της.
 5. Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε;
 6. Όλοι έχουμε τις κακές στιγμές μας. Έτσι είναι λογικό για κάποιες στιγμές να μας περνάει από το μυαλό να τα παρατήσουμε εφόσον συναντάμε δυσκολίες και εμπόδια. Ο χορός ειναι κατι αν μη τι άλλο κουραστικό κ επίπονο.Παρ’ολο που μπορεί να το έχουμε σκεφτεί ποτέ δεν το κάναμε. Καλώς ή κακώς ο χορός πλέον είναι μέσα μας και αποτελεί όργανο ζωτικής σημασίας όπως η καρδιά.

(στη φωτό ο Στάθης Καπραβέλος και η Νικόλ Ζαρογουλίδου)

 

 1. Όσοι σας βλέπουν, πιστεύετε ότι καταλαβαίνουν;
 2. Το hip hop είναι ενα ξεχωριστό ειδος και δύσκολα το μπερδεύεις με άλλα, όμως έχουν υπάρξει στιγμές σύγχυσης. Αν το θέμα πάει στο βαθύτερο νόημα, το μάτι του απλού θεατή σπάνια το ‘πιάνει’ εφόσον δεν έχει συνηθίσει να έχει κριτική ματιά.
 3. Τι είναι χορός;
 4. Αν υπήρχαν λόγια να περιγράψουμε το χορό δε θα χρειαζόταν να το χορέψουμε..αλλά εφόσον μας ρωτάτε θα σας πούμε οτι ο χορός ειναι μια τρέλα που καλό είναι στις μέρες μας να την έχουμε όλοι. Είναι ένας ιός χωρίς αντίδοτο που αν τον κολλήσεις τον κουβαλάς για όλη σου τη ζωή. Ένας ιός που σου δίνει χαρά, ευεξία, διασκέδαση, κουράγιο και δύναμη είτε ψυχολογική είτε σωματική. Είναι όμως και πάθος, αλλά ποτέ λάθος.

(στη φωτό η Αντιγόνη Ζέρβα και στιγμιότυπο από εμφάνισή τους)