Τα έφερε έτσι η τύχη και πήγες και έπεσες πάνω σε εσωστρεφή. Μπορεί το να συνυπάρξεις μαζί του να σου φαίνεται βουνό, όμως ευτυχώς για σένα σου έχουμε τον οδηγό επιβίωσης με έναν εσωστρεφή. Αν το χειριστείς σωστά, δεν θα έχεις κανένα θέμα στη σχέση σου μαζί του.

Ο εσωστρεφής απεχθάνεται την κουβέντα χωρίς νόημα

Επειδή η ενέργειά του είναι περιορισμένη, δεν θέλει να χάνει χρόνο σε κάτι που δεν έχει νόημα. Και η ψιλοκουβέντα είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Ο εσωστρεφής προτιμάει μια βαθιά κουβέντα και ουσιαστική συνομιλία που θα προωθήσει τη σχέση του με τον άλλο.

Ο εσωστρεφής μισεί το τηλέφωνο

Για να πάρεις τηλέφωνο έναν εσωστρεφή θα πρέπει να έχεις έναν πολύ σοβαρό λόγο. Αλλιώς όλα τα υπόλοιπα, όπως είπαμε, είναι κουβέντα χωρίς νόημα και χάσιμο χρόνου. Ακόμα και μακρόχρονη σχέση να αναπτύξεις με έναν εσωστρεφή μην περιμένεις να μιλάτε ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο κάνοντας χαζοκουβεντούλα. Κι αν θες να συνυπάρξεις αρμονικά μαζί του θα πρέπει να το κατανοήσεις αυτό.

Θέλει λίγο χρόνο ηρεμίας

Ο εσωστρεφής δεν είναι όλη την ώρα διαθέσιμος για πάρτι και κοινωνικές εκδηλώσεις. Ή μπορεί να θέλει να έρθει αλλά να φύγει νωρίτερα. Αυτό όμως να θυμάσαι ότι δεν σημαίνει πως περιμένει να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Απλά μην τον πιέσεις όταν δεν είναι στις κλειστές του να κάνει κάτι που δεν θέλει και μην τον κάνεις να νιώσει άσχημα γι’ αυτό.

Ο εσωστρεφής είναι υποστηρικτικός

Μην περιμένεις να σου λέει καθημερινά συγχαρητήρια για κάθε μικρό επίτευγμά σου, όμως σίγουρα ο εσωστρεφής σύντροφος θα είναι δίπλα σου, θα σε συμβουλεύει, θα θέλει να σε κάνει χαρούμενο και θα σου δίνει χώρο όποτε τον χρειάζεσαι.