Αυστραλία: Αποτράπηκε τρομοκρατικό σχέδιο σε αεροπλάνο

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα «τρομοκρατικό σχέδιο» φερόμενων ισλαμιστών απέτρεψαν οι αρχές της Αυστραλίας. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ενώ η επιχείρηση των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το «τρομοκρατικό σχέδιο» είχε ως στόχο την κατάρριψη ενός αεροσκάφους ενώ ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, δήλωσε πως  τέσσερα άτομα συνελήφθησαν έπειτα από επιδρομές της αστυνομίας σε προάστια του Σίδνεϊ. Μπορώ να ανακοινώσω ότι χθες το βράδυ οι υπηρεσίες καταπολέμησης τρομοκρατίας πραγματοποίησαν μια μεγάλη επιχείρηση για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού σχεδίου κατάρριψης ενός αεροσκάφους

Ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας Άντριου Κόλβιν τόνισε πως τις τελευταίες μέρες οι αρχές είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που υποδείκνυαν ότι κάποια άτομα στο Σίδνεϊ σχεδίαζαν να διαπράξουν μια τρομοκρατική επίθεση με έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Δεν διευκρινίζεται αν η επίθεση είχε στόχο μια πτήση του εσωτερικού ή μια διεθνή, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για εσωτερική πτήση.

Η επιχείρηση των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλα τα κύρια αεροδρόμια της χώρας.

Photo: travelzoo.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved