Την αντίθεση σε οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. Ενώ επίσης, τόνισε πως «το ισχύον πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και εργασιακά».

Χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε: «Τον Οκτώβρη του 2014 σε συνάντηση υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας  στην οποία μετείχαν εκτός από τη ΓΣΕΕ εκπρόσωποι των εργοδοτών και του υπουργείου Εργασίας και η οποία κατέληξε σε ένα κείμενο συμπερασμάτων σχετικά με την ανταπεργία , όλα τα μέρη αναγνώρισαν πως δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας».

Και διερωτήθηκε:

«Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που επιδιώκουν να δώσουν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και ποιοι θα το επιτρέψουν να γίνει; Η Κυβέρνηση δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα εργασιακά όπως έκανε με τις συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια. Τα αποτελέσματα της προστασίας της τα είδαμε. Άρα για ποια προστασία μιλάμε;».

Να τονισθεί πως την Δευτέρα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα μεταβεί στην Γενεύη όπου και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή του ILO, Γκάι Ράιντερ.

Όπως ξεκαθαρίζει η ΓΣΕΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα χρησιμοποιήσει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων «κάθε μέσο και κάθε τρόπο που έχει στη φαρέτρα της».