Επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε την Δευτέρα ο Κ. Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα επισημαίνοντας πως «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση» και σημείωσε: «η ΝΔ υπηρετεί την συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη».

Αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Δικαστικών και Εισαγγελικών Ενώσεων, ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Κυβέρνηση να μην παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης αναφέροντας πως έργο της είναι να στηρίζει τους δικαστές.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ενημερώθηκα, σήμερα, από τους εκπροσώπους των Δικαστικών και Εισαγγελικών Ενώσεων για μια σειρά από θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, που εύλογα τους απασχολούν.

Είδα λειτουργούς που έχουν αίσθηση των συνθηκών και της ευθύνης τους και αξίζουν το σεβασμό όλων μας.

Η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αποτελεί προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας μας.

Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς και να μην παρεμβαίνει στο έργο τους, ώστε με τη σειρά τους να επιτελούν με ταχύτητα και συνέπεια το κρίσιμο λειτούργημά τους.

Γιατί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Την επιτάσσει το Σύνταγμα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, σε διάρκεια και ένταση, κρίσης στη Δικαιοσύνη.

Μια απαράδεκτη κατάσταση την οποία προσφάτως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος Υπουργός και την οποία η Νέα Δημοκρατία, με σειρά ενεργειών της, έχει αναδείξει στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι πολίτες εξοργίζονται από την προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης.

Για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειαζόμαστε επενδύσεις και ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς ανεξάρτητη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι απλό και ξεκάθαρο. Η Νέα Δημοκρατία, υπηρετεί την συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη».

photo:Nikos Libertas/SOOC