Το δικό της αυστηρό μήνυμα κατά του εκλογικού νόμου έστειλε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη.

Χαρακτηριστικά, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε: «Πιστεύετε πως εάν επρόκειτο να γίνει πράξη αυτός ο νόμος, που είναι σαφές και βέβαιον ότι δεν θα γίνει, θα μπορούσε η χώρα να κυβερνηθεί, όταν το κάθε κόμμα από τα τέσσερα που θα κυβερνούν θα έχει τη δυνατότητα να εκβιάσει τον πρωθυπουργό για το ένα ή το άλλο θέμα» και διερωτήθηκε:

«Γιατί δεν δίνετε μία απάντηση για το μαύρο χρήμα στην πολιτική και την κατάτμηση των περιφερειών; Γιατί δεν φέρατε την ψήφο των ομογενών; Ποιος είναι ο βαθύτερος λόγος που αρνείστε σε Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν;». Ενώ επισήμανε: «Έρχεται η ΝΔ, πρέπει να την εμποδίσουμε να κυβερνήσει. Αυτό σας ενδιαφέρει, αλλά δεν υπάρχει κανένα εκλογικό σύστημα, το οποίο να μπορεί να σταματήσει τη βούληση του ελληνικού λαού».

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για το ενδεχόμενο να αναλάβει την εξουσία η Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας «όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει την εξουσία θα ξεκινήσει διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ώστε να υπάρξει νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος θα διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή αναλογική εκπροσώπηση και την κυβερνησιμότητα της χώρας».