Αυστηροί έλεγχοι για ρύπους θα γίνονται μετά το σκάνδαλο της Volkswagen στην Γερμανία αποκάλυψε η Γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος, Μπάρμπαρα Χέντρικς η οποία ζήτησε να επιβληθούν πιο σκληροί κανόνες.

Όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα, Suddeutsche Zeitung,  η  Μπάρμπαρα Χέντρικς εξηγεί πως:

Θα πρέπει να γίνονται πιο ενδελεχή τεστ για τον έλεγχο των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Volkswagen.

 

Σε έγγραφό της το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, η Χέντρικς η οποία είναι μέλος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αναφέρει:

«Τα όρια εκπομπής ρύπων θα πρέπει να είναι τόσο αυστηρά στο μέλλον, ώστε το diesel να είναι πραγματικά πιο καθαρό. Οι εταιρείες πρέπει να μάθουν ότι μακροπρόθεσμα δεν μπορούν να αγνοούν την προστασία του περιβάλλοντος».

Στην συνέχεια, μάλιστα, η Γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε ότι:  «Με τα νέα αυτά δεδομένα, οι μηχανές που λειτουργούν με diesel θα μπορέσουν να έχουν μέλλον μόνο αν η βιομηχανία μπορέσει να αποδείξει ότι μπορεί να τις κάνει πραγματικά καθαρές».

Τέλος, όπως τονίζει το έγγραφο: «Τα τεστ  θα γίνονται υπό κανονικές συνθήκες σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι τα οχήματα  που κινούνται με diesel κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους».