Αφαιρέθηκε ο πυροκροτητής της βόμβας στο Κορδελιό και αναμένεται να ξεκινήσει η  μεταφορά της στο Πεδίο Βολής – Ασκήσεων «Ασκού – Προφήτη» όπου και θα εξουδετερωθεί.

Η απενεργοποίηση της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ολοκληρώθηκε από τους πυροτεχνουργούς της ειδικής ομάδας του στρατού.

Μετά την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης εκκένωσης περιοχής σε καιρούς ειρήνης από την ΕΛΑΣ και τους Δήμους, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή της βόμβας και στη συνέχεια τα μέλη της ειδικής ομάδας κατέβηκαν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα και επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.

Ακολουθούν τα στάδια της μεταφοράς της και της εξουδετέρωσής της στο πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Διαβάστε αναλυτικά ποια σημεία της Θεσσαλονίκης εκκενώθηκαν:

Σε εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας στο Κορδελιό

Photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ