Σε εξέλιξη ήταν απ’ το μεσημέρι της Παρασκευής μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις Αχαρνές σχετικά με τον θάνατο του 11χρονου αγοριού από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις Αχαρνές συμμετέχουν 250 αστυνομικοί από Υπηρεσίες Ασφαλείας, Τάξης και λοιπών ειδικών δυνάμεων, Στατικές Δυνάμεις, ΔΙΑΣ, Διμοιρίες ΥΑΤ-ΟΠΚΕ- ΕΚΑΜ-ΥΔΕΖΙ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με 5 κατ’ οίκον έρευνες κοντά στο δημοτικό σχολείο, όπου σημειώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός του 11χρονου μαθητή κι απ’ τις 17:00 επεκτάθηκε εντός του οικισμού Αυλίζα.

Σημειώνεται πως παράλληλα ήταν σε εξέλιξη κι έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

Τη θλίψη του για τον τραγικό χαμό του 10χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, εκφράζει το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήριά του στην οικογένεια του παιδιού και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Την ίδια στιγμή, δηλώνει βέβαιο ότι αυτό το περιστατικό θα διαλευκανθεί πλήρως από τις αρμόδιες αρχές.

Eπίσημη ανακοίνωση του Παίδων «Αγία Σοφία»

Στην επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν υπάρχει αναφορά σε κάποιο τραύμα που να προκλήθηκε από σφαίρα αλλά αναφέρεται ότι το τραύμα προκλήθηκε «από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Δημιουργείται λοιπόν το εύλογο ερώτημα, γιατί δεν κατάφερε ο γιατρός ή οι γιατροί που χειρίστηκαν το περιστατικό να αντιληφθούν πως υπήρχε τραύμα από σφαίρα καθώς και γιατί η διοίκηση κάνει μια τέτοια ανακοίνωση ενώ εκκρεμεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Τι απαντά το Παίδων για το ότι δεν βρήκε την σφαίρα στον 11χρονο

Η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζει ότι ο 11χρονος,  μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διασωληνωμένος, χωρίς σφυγμό και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση.

Η ανακοίνωση λέει χαρακτηριστικά ότι:

Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στην προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε