53 «στόχους του ΙΚ» του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία βομβάρδισε η Ρωσία. Αυτός είναι ο απολογισμός των τελευταίων 24 ωρών, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Μεταξύ των 53 στόχων ήταν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και ένα σημείο διέλευσης μαχητών και μια αποθήκη πυρομαχικών. Πιο αναλυτικά, “βομβαρδιστικά Σουχόι Su-34 και μαχητικά αεροπορικής υποστήριξης Su-24M και Su-25SM έκαναν 55 εξόδους για να πλήξουν στόχους στις επαρχίες της Χομς και της Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της Συρίας, στην επαρχία της Λαττάκειας, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και στην επαρχία της Ιντλίμπ, επίσης στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Να θυμίσουμε πως οι αεροπορικές Ρωσικές επιθέσεις ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τη Μόσχα έχει καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος του οπλοστασίου του ΙΚ και οι μαχητές του σταδιακά αρχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με έλλειψη εκρηκτικών.

«Τις τελευταίες ημέρες, οι τρομοκράτες κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να στείλουν προς τη γραμμή του μετώπου με τις συριακές δυνάμεις πυρομαχικά, όπλα, καύσιμα και στρατιωτικό υλικό από την επαρχία της Ράκα», υπογράμμισε ο Κονατσένκοφ.

Να θυμίσουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα ζήτησε να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές στη Ρωσία.