Συνήθως αντιμετωπίζουμε τη γλώσσα του σώματος ως τρόπο να εξωτερικεύσουμε όσα αισθανόμαστε. Αλλά, επίσης, λειτουργεί με τον αντίστροφο τρόπο: οι στάσεις του σώματος επηρεάζουν το μυαλό και μπορούν να παρέμβουν ακόμα και στην απόδοσή μας στον εργασιακό χώρο. Βάσει ψυχολογικών ερευνών, μπορείς να επηρεάσεις την αποτελεσματικότητά σου με αυτές τις κινήσεις.

  1. Δυναμική στάση: όρθιος ή καθιστός, ανοιχτά πόδια και ανοιχτές κινήσεις.
    Όταν κυριαρχείς στο χώρο, περνάς πιο εύκολα το μήνυμα που θες. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι άντρες είχαν αυτή τη στάση, όχι μόνο ένιωθαν πιο δυναμικοί, αλλά είχαν αυξημένα ποσοστά τεστοστερόνης.
  2. Σταύρωσε τα χέρια: Όταν πρέπει να λύσεις ένα δύσκολο πρόβλημα, σταύρωσε τα χέρια, για τους λόγους που εξηγούνται εδώ.
  3. Έντονες χειρονομίες: Όταν κουνάς τα χέρια σου έντονα στον αέρα, πείθεις περισσότερο τους άλλου από όταν μένεις ακίνητος. Ακόμα πιο αποτελεσματικές είναι οι εκφράσεις που κάνουν όσα λες πιο κατανοητά. Για παράδειγμα, αν μιλάς για το παρελθόν να δείχνεις προς τα πίσω.
  4. Χαμογέλα: Χαμογελώντας βγαίνεις κερδισμένος σε κάθε επίπεδο -ακόμα και οικονομικά! Δες ποιοι είναι οι 5 λόγοι που σε συμφέρει περισσότερο από όσο νομίζεις
  5. Μιμήσου: Αντίγραψε την κίνηση του συνομιλητή σου, για να διαβάσεις τις σκέψεις του. Όσοι είναι καλοί στo να συμπάσχουν, το κάνουν αυτόματα: μιμούνται την προφορά, τη στάση του σώματος και τις εκφράσεις.