Τα πυρά της κατά του Πρωθυπουργού εξαπολύει η ΝΔ η οποία σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει, πως ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Βουλή την Παρασκευή άφησε αναπάντητα τέσσερα ερωτήματα. Άμεση ήταν η απάντηση της Κυβέρνησης στην οποία τονίζεται πως «η ΝΔ προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της».

Στην ανακοίνωση της Νέα Δημοκρατία εξηγεί, πως τα εν λόγω ερωτήματα θα τίθενται καθημερινά «μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις. Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει» και τον κατηγορεί ότι «αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα».

Η Νέα Δημοκρατία ρωτά τον Πρωθυπουργό:

  • «Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;
  • Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;
  • Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;
  • Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ηγεσία της ΝΔ έχει κατανοήσει πλήρως τι έγινε χθες στη Βουλή. Και πριν κλείσουν 24 ώρες, από το πέρας της συνεδρίασης, μ’ ένα non parer και μια ανακοίνωσή της προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της, τον κ. Μητσοτάκη. Δύσκολα πράγματα, σχεδόν αδύνατον …»

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα

photo:ΑΠΕ