Σε 12ωρο αποκλεισμό προχωρούν σήμερα, Τρίτη, οι αγρότες στα Τέμπη σε μια προσπάθεια να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην ελληνική Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Έτσι, λοιπόν, τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ, όπως συμφωνήθηκε κατά την γενική συνέλευση του μπλόκου.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες ολοκληρώνουν τα αιτήματα και τις προτάσεις που θα παρουσιάσουν στην Κυβέρνηση.

Οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας κάνουν έκκληση για πανελλαδική συνάντηση των μπλόκων την Κυριακή 7 του μήνα στις 12:00 μ.μ.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι αγρότες στην Βοιωτία θα κλείσουν στις 14:00 τον εθνικό δρόμο στο ύψος του Κάστρου, ενώ σε δύο σημεία θα κλείσει η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας.

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισα και οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες δίνουν τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση για σχηματισμό διακομματικής Επιτροπής προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει νέος διάλογος από μηδενική βάση, με την συμμετοχή και των ιδίων.

Το βράδυ της Δευτέρας αποκλεισμένος ήταν και ο κόμβος Μαρκόπουλου, με την κυκλοφοριακή συμφόρηση να είναι παρούσα στα ρεύματα προς Αεροδρόμιο.

Αξίζει να τονιστεί πως την Πέμπτη που θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία οι αγρότες σκέφτονται να αποκλείσουν τους δρόμους όλη την ημέρα.

Photo: SOOC / Stringer