Μην ντρέπεστε να μιλήσετε για τον οργασμό καθώς είναι μέρος της υγείας των γυναικών, όπως το οδοντικό νήμα, αλλά πολύ πιο διασκεδαστικό! Επειδή όμως πολλές γυναίκες θεωρούν το συγκεκριμένο θέμα ταμπού, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία είναι άγνωστα με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό να μην μπορεί να φτάσει σε οργασμό!

O οργασμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο

Έχετε πονοκέφαλο; Ίσως θα έπρεπε να κάνεις καλό σεξ! «Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι οργασμοί μπορούν να ανακουφίσουν όλα τα είδη του πόνου, συμπεριλαμβανομένου του πόνου από αρθρίτιδα, πόνος μετά την επέμβαση και ακόμη και τον πόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού» σημειώνει η Lisa Stern, νοσοκόμα και συμπληρώνει: «Ουσιαστικά αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα απελευθερώνει μια χημική ουσία που ονομάζεται οξυτοκίνη κατά τον οργασμό. Η οξυτοκίνη διευκολύνει την σύνδεση, χαλάρωση και άλλες θετικές συναισθηματικές καταστάσεις». Βεβαίως, η ανακούφιση του πόνου από τον οργασμό είναι βραχύβια-συνήθως διαρκεί περίπου 8 έως 10 λεπτά…

Το προφυλακτικό δεν επηρεάσει τη ποιότητα του οργασμού

Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν αν το προφυλακτικό έχει σχέση με την ποιότητα του οργασμού, σας λέμε με σιγουριά ότι δεν έχει! «Οι γυναίκες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να βιώσουν ένα οργασμό είτε χρησιμοποιείται το προφυλακτικό είτε όχι”, τονίζει ο Debby Herbenick, PhD research scientist του πανεπιστημίου Indiana. «Για την ακρίβεια ίσως η χρήση του προφυλακτικού να βοηθάει κατά κάποιο τρόπο τη γυναίκα να φτάσει σε οργασμό καθώς δεν υπάρχει το άγχος ο σύντροφος να «τραβηχτεί» εγκαίρως!» υπογραμμίζει ο Herbenick.

30% των γυναικών δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό

Αν είχατε ποτέ πρόβλημα κορύφωσηw, δεν είστε μόνοι. Σύμφωνα με τις στατιστικές Οικογενειακού Προγραμματισμού, 1 στις 3 γυναίκες έχουν πρόβλημα στο να φτάσουν σε οργασμό όταν κάνουν σεξ. Και το 80% των γυναικών έχουν δυσκολία να φτάσουν σε οργασμό έχοντας κολπική συνουσία και μόνο. Η διέγερση της κλειτορίδας κατά τη συνουσία μπορεί να βοηθήσει, λέει η Stern. «Κάποιες γυναίκες βοηθιούνται με τοπικές θεραπείες τεστοστερόνης ή λαμβάνοντας κάποια χάπια» Επειδή η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία (FSD) μπορεί να σχετίζεται με ορισμένες ιατρικές παθήσεις γι αυτό και είναι καλό να απευθυνθείτε στον γιατρό σας για να αποκλείσει πράγματα όπως τη νόσο του θυρεοειδούς , κατάθλιψη ή διαβήτη.

Ο οργασμός βελτιώνεται όσο μεγαλώνετε

Σίγουρα, υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορείτε να γκρινιάζετε όσο μεγαλώνετε, αλλά για τη σεξουαλική ζωή σας δεν θα έπρεπε! Ειδικά για την ποιότητα και τη συχνότητα του οργασμού, αναφέρει ο Δρ Herbenick. «Ο οργασμός γίνεται ευκολότερος με την ηλικία», Αυτό πιθανόν συμβαίνει γιατί οι γυναίκες γίνονται πιο έμπειρες σεξουαλικά, έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και ως εκ τούτου διασκεδάσουν περισσότερο.

Οι γυναίκες που πειραματίζονται στο κρεβάτι έχουν πιο συχνά οργασμούς!

Αν έχετε πρόβλημα να φτάσετε σε οργασμό κατά τη σεξουαλική πράξη προσπαθήστε να δοκιμάσετε και άλλα πράγματα λέει ο Dr. Herbenick. «Είναι πολύ πιο εύκολο για τις γυναίκες να βιώσουν οργασμό όταν συμμετέχουν σε μια ποικιλία σεξουαλικών πράξεων, σε αντίθεση με μία μόνο πράξη» λέει και συμπληρώνει: «Για παράδειγμα, το κολπικό σεξ σε συνδυασμό με στοματικό σεξ συνδέεται με μια υψηλότερη πιθανότητα οργασμού είτε από ένα από αυτά μόνο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το ζευγάρι ξοδεύει περισσότερο χρόνο για σεξ. ”

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο οργασμός μπορεί να συμβεί χωρίς διέγερση των γεννητικών οργάνων.

Έχουμε όλοι ακούσει για τις γυναίκες που μπορεί να έρθουν σε οργασμό, ενώ κάθονται σε ένα τρένο ή ενώ απολαμβάνουν ένα μασάζ και δεν είναι αστικός μύθος. Οι ειδικοί λένε ότι είναι ένα πραγματικό φαινόμενο. «Είχα μία φίλη που είχε έναν οργασμό κάθε φορά που χρησιμοποιούσε το διάδρομο» λέει η Stern και συμπληρώνει χιουμοριστικά «Αν αυτό συνέβαινε σε όλους μας, θα ήμασταν σίγουρα πολύ πιο γυμνασμένο έθνος» Αλλά, αν αφήσουμε το χιούμορ κατά μέρος, υπάρχει μια εξήγηση για το γιατί συμβαίνει αυτό. «Ο λόγος για τους αυθόρμητους οργασμούς κατά τη διάρκεια ορισμένων δραστηριοτήτων είναι η αυξημένη ροή αίματος προς τα γεννητικά όργανα και την δόνηση ή την επαφή με την κλειτορίδα. Η αυξημένη ροή του αίματος και η γενική χαλάρωση του μασάζ μπορεί να οδηγήσει σε οργασμό μερικές φορές.

Στις περισσότερες γυναίκες….παίρνει λίγο χρόνο

Πολλές γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε οργασμό από τους άνδρες συντρόφους τους, και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις στατιστικές, οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται τουλάχιστον 20 λεπτά σεξουαλικής δραστηριότητας για να φτάσουν σε οργασμό.

Ο πολλαπλός οργασμός δεν είναι μύθος

Πολλές γυναίκες βιώνουν μόνο ένα οργασμό, κάποιες άλλες όμως έχουν μικρούς οργασμούς που φτάνουν σε έναν κορυφαίο, ενώ υπάρχουν και άλλες με διακοπτόμενους οργασμούς, γεγονός που μπορεί να κρύβει κάποια παθολογία (π.χ. γυναικολογικά προβλήματα, άγχος κλπ.). Για να διαμορφωθούν αυτοί οι τύποι οργασμού, έχουν συνεργαστεί -μεταξύ άλλων- γονίδια, απόψεις και εμπειρίες, ενώ η κάθε γυναίκα συνήθως ανήκει σε έναν από αυτούς τους τύπους.