Η Άννα Συνοδινού σε μία συνέντευξή της είχε πει ότι ο καλός ηθοποιός είναι ο ηθοποιός που με σκυφτό το κεφάλι αφοσιώνεται στην Τέχνη του. Αν ισχύει αυτό, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είναι σίγουρα από τους καλύτερους ηθοποιούς της Ελλάδος, αφού είναι αποκλειστικά διαθέσιμος για την Τέχνη του. Η παράσταση «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» στην οποία πρωταγωνιστεί είναι σίγουρα η παράσταση του καλοκαιριού. Το ipop τον συνάντησε και ιδού τι συζητήσαμε μαζί του!

 1. Ως ηθοποιός, έχετε ταχθεί υπέρ της κωμωδίας..
 2. Δεν είχα ποτέ αυτήν την πετριά. Τα τελευταία χρόνια έτυχε και έπαιξα πολλούς κωμικούς ρόλους. Τόσο το δράμα όσο και η κωμωδία είναι εξίσου δύσκολα είδη. Το σημαντικότερο είναι να είσαι παρών στο είδος που κάνεις τη δεδομένη στιγμή. Δε θέλω να είμαι ένας κωμικός ηθοποιός, θέλω να είμαι απλώς ένας καλός ηθοποιός.
 3. Φήμη ή χρήματα; Τι θα διαλέγατε;
 4. Θα διάλεγα την ισορροπία μου και εκείνο που μου δίνει χαρά. Μου αρέσει να έχω λεφτά για να μπορώ να περνάω ωραία, όχι για να τα κάνω τούβλα ή ακριβά αυτοκίνητα.
 5. Έχετε στερηθεί πράγματα στη ζωή σας;
 6. Γενικότερα η λέξη ηθοποιός είναι ταυτόσημη με τη λέξη στέρηση. Δεν είμαι δυσαρεστημένος από τη δουλειά μου. Πολλά χρόνια έζησα στενεμένα και είμαι έτοιμος να το ξανακάνω άμα χρειαστεί. Βέβαια υπήρξαν περίοδοι τις οποίες έβγαλα χρήματα αλλά το σημαντικότερο είναι ότι από το θέατρο αποθήκη και μετά δούλευα σε έργα τα οποία αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Έχω περάσει πολύ ωραία πάνω στη σκηνή
 7. Να γυρίσουμε στα παιδικά σας χρόνια;
 8. Μεγάλωσα στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης. Έζησα εκεί μέχρι τα δεκατέσσερα. Μετά ήρθα στην Αθήνα. Ήμουν καλός μαθητής και πολύ κοινωνικό παιδί. Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει και γίνομαι ακοινώνητος.
 9. Όταν αποφασίσατε να γραφτείτε στην δραματική σχολή, πως το αντιμετώπισαν οι γονείς σας;
 10. Είχαμε πολλές φασαρίες. Οι γονείς μου δεν ήθελαν καθόλου να γίνω ηθοποιός και αντέδρασαν. Με προόριζαν για μεγαλοεπιστήμονα. Ήταν πιστεύω η κανονική αντίδραση ενός γονιού όταν ξέρει πως είναι η κατάσταση. Και εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα είχα αναστολές. Είναι πολύ δύσκολο να ζεις από αυτή τη δουλειά και είμαι πολύ περήφανος που το έχω καταφέρει.
 11. Σας ενδιέφερε η προβολή;
 12. Νομίζω όλοι οι ηθοποιοί την έχουν στο DNA τους. Παρόλο που έχω αγοραφοβία έγινα ηθοποιός. Όταν εκτίθεσαι επιζητάς και τα μπράβο σου.
 13. Υπάρχουν άνθρωποι που πίστεψαν στο ταλέντο σας;
 14. Οφείλω πάρα πολλά στην Ξένια Καλογεροπούλου. Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που με αγκάλιασε στο θέατρο. Με έχει αναθρέψει η Ξένια. Πήρα αγάπη και έμαθα πολλά πράγματα..
 15. Τηλεοπτικά;
 16. Την πρώτη δεκαετία έπαιξα ένα κλόουν στην εκπομπή «Πατατούφ». Είχε πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά δεν ήμουν αναγνωρίσιμος εξαιτίας του μακιγιάζ. Η πρώτη τηλεοπτική σειρά που με έκανε γνωστό ήταν «οι Δέκα Μικροί Μήτσοι» με τον Λάκη Λαζόπουλο
 17. Σας τρόμαξε η απότομη που προβολή που πήρατε από την σειρά «Εγκλήματα» ;
 18. Με αποσυντόνισε. Αλλά κυρίως με αποσυντόνισε η πολλή δουλειά. Έχασα τον μπούσουλα. Είχαν πέσει όλα μαζί και κουράστηκα πολύ.
 19. Στη σειρά δουλέψατε με φίλους – ηθοποιούς οι οποίοι ξεκινήσατε μαζί τις περίφημες παραστάσεις του θεάτρου «Αποθήκη».
 20. Ακριβώς. Όταν βρέθηκε ο Θοδωρής Πετρόπουλος και είπε ότι τον ενδιαφέρει να γράψει κάτι για εμάς ξεκίνησαν τα «Εγκλήματα».
 21. Υπήρξε περίοδος που χάσατε τις ισορροπίες σας;
 22. Νομίζω ότι πέρασα αυτό το στάδιο την περίοδο που άρχισα να κάνω τις πρώτες μου μεγάλες επιτυχίες, γύρω στο 1995. Είμαστε άνθρωποι με πολλά ελαττώματα και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να πέσουμε στην παγίδα. Μπορεί βέβαια κάποιος να το περάσει και στα γεράματα. Εγώ το πέρασα ήπια. Πολύ νωρίς κατάλαβα πολλά πράγματα και αναθεώρησα τις απόψεις μου.
 23. Νιώσατε ποτέ ότι κάποιοι θέλουν να σας εκτοπίσουν εκτός χώρου;
 24. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν χιλιάδες. Ακόμα το νιώθω Πιστεύω στη νίκη του καλού. Δε μπορώ να χαλάω την ενέργειά μου με χαζομάρες. Προσπαθώ να μην φοβάμαι και να μην τα λαμβάνω υπόψιν
 25. Τι χρειάζεται κάποιος ηθοποιός για να πετύχει;
 26. Θα δανειστώ τα λόγια του Μίνωα Βολανάκη: «Ταλέντο είναι η διαθεσιμότητα».
 27. Απογοητεύσεις έχετε εισπράξει από τη δουλειά σας;
 28. Πολλές. Οι απογοητεύσεις έρχονται κυρίως από τον εαυτό μου, τις επιλογές μου και τις σκηνικές μου συμπεριφορές. Οι απογοητεύσεις μου έχουν να κάνουν με δικές μου πράξεις.
 29. Θυμάστε την πιο στενόχωρη στιγμή της ζωής σας;
 30. Ήταν ο χαμός της μαμάς μου και της γιαγιάς μου. Προσπαθώ να κρατάω τα χαρούμενα.
 31. Τι σας κάνει να χαμογελάτε;
 32. Μία ωραία παράσταση, ένα ωραίο ταξίδι και η ομορφιά.
Info!

Αυτή τη περίοδο μπορείς να δεις τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση «Oύτε γάτα, ούτε ζημιά στο θέατρο Λαμπέτη»