Χαμογέλα … από το πρωί! 5 λόγοι που σε συμφέρει περισσότερο από όσο νομίζεις

LIKE US ON FACEBOOK

Άσε την γκρίνια για το μεσημέρι και χαμογέλα… Θα βγεις κερδισμένος σε κάθε επίπεδο -ακόμα και οικονομικά!

Κάνει τους άλλους να σε εμπιστεύονται

Σε έναν κόσμο όπου ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του, αυτοί που χαμογελούν μοιάζουν πιο αξιόπιστοι. Οι άνθρωποι που χαμογελούν έλαβαν με υψηλότερη βαθμολογία σε γενναιοδωρία και εξωστρέφεια. Άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι ένα χαμόγελο αυξάνει την προθυμία των ανθρώπων να εμπιστεύονται κατά περίπου 10%.

Σε βγάζει από τη δύσκολη θέση

Μήπως ξέχασες μια επέτειο; Μήπως σου ξεφεύγει το όνομα ενός σημαντικού πελάτη; Πάτησες κάποιον κατά λάθος στο λεωφορείο; Κάθε φορά η λύση είναι ένα χαμόγελο. Θεωρείται η No1 απάντηση στην αμηχανία.

Το καλό νικάει το κακό

Η Πόπη στο λέει κάθε μέρα στο LiveU «το καλό θα νικήσει». Ακόμα κι αν δεν το πιστεύεις, σε κάθε αναποδιά σκάσε ένα χαμόγελο. Είναι αρκετό για να ανατρέψει την κακή σου διάθεση, ακόμα κι αν είναι προσποιητό. Σε έρευνα του 2007, οι συμμετέχοντες που έβλεπαν ένα δυσάρεστο βίντεο και χαμογέλασαν στη συνέχεια, αισθάνθηκαν καλύτερα από εκείνους που δεν το έκαναν.

Χαμογέλα για να βγάλεις λεφτά

Οι χαμογελαστές σερβιτόρες παίρνουν πιο πολλά πουρμπουάρ (δεν υπάρχει μελέτη για τους σερβιτόρους!). Γενικότερα οι άνθρωποι στα επαγγέλματα υπηρεσιών, όπως αεροσυνοδοί ή στην ψυχαγωγία και τη φιλοξενία είναι πιο αποτελεσματικοί όταν χαμογελούν. Βέβαια, μην το παρακάνεις γιατί θα καταλήξεις να εξαντληθείς.

Χαμογέλα και ο κόσμος θα χαμογελά μαζί σου

Περίπου το 50% των ανθρώπων ανταποδίδει το χαμόγελο. Αντιθέτως, σχεδόν κανείς δεν ανταποκρίνεται στο συνοφρύωμα…
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved