Οι άνθρωποι είναι επικριτικοί και γεμάτοι από αρνητικά σχόλια. Δεν διστάζουν μάλιστα τις κακές τους σκέψεις να τις εκφράζουν φωναχτά, αδιαφορώντας φυσικά, παντελώς για την δική σου ψυχολογία αλλά και τον τρόπο που θα μετρήσεις τα αρνητικά σχόλια τους που έχουν να κάνουν με το πρόσωπό σου. Το κύριο πράγμα που εσύ πρέπει να κάνεις, είναι να αγνοήσεις αυτά που λένε για σένα. Αν τα πάρεις τοις μετρητοίς τότε σίγουρα θα σε κρατήσουν πίσω, πράγμα που φυσικά δεν το θέλεις. Επίσης, ένα αρνητικό σχόλιο μπορεί να επηρεάσει κατά πολύ την διάθεση σου.

Ελπίζουμε οι παρακάτω τρόποι να σε βοηθήσουν στο να αποβάλλεις το σύνδρομο του να σκέφτεσαι και να ξανασκέφτεσαι ένα αρνητικό σχόλιο

 1. Δεν είναι για σένα
  Θα πρέπει να θυμάσαι ότι όλα τα πράγματα που λένε και σκέφτονται οι άλλοι δεν στοχεύουν πραγματικά εσένα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί ανάγωγοι και άπειροι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να επικρίνουν τα πράγματα που δεν γνωρίζουν. Δεν μπορείς λοιπόν να αλλάξεις την αντίληψη και τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος, μπορείς όμως να κρατήσεις τα αρνητικά σχόλια και τις άσχημες λέξεις απ’έξω.
 2. Πάρε τα ψήγματα αλήθειας
  Ένας άλλος τρόπος είναι να κοσκινίσεις ένα αρνητικό σχόλιο και να δεις αν ισχύει έστω και λίγο. Άλλωστε μόνο εσύ μπορείς να αναλύσεις και να κρίνεις τις πληροφορίες, αρνητικές – θετικές, γιατί εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους τον εαυτό σου. Αν δεν ισχύει κάτι από αυτά, τότε προσπαθήστε να αγνοήσεις τις συναισθηματικές επιθέσεις και να συνέχισε με την ημέρα σου.
 3. Οι άνθρωποι μοιράζονται την κακή τους διάθεσή
  Στις μέρες μας οι άνθρωποι έχουν την τάση να μοιράζονται τα κακά συναισθήματα τους με κάποια αρνητικά η κακότροπα σχόλια. Προσπάθησε, λοιπόν, να συνειδητοποιήσεις πως είχαν απλά μια κακή μέρα και στη συνέχεια απόλαυσε και ‘συ τη δική σου.
 4. Ένα άτομο -. Μία άποψη
  Όπως λέει και η κολλητή μου, οι απόψεις είναι σαν τις μύτες… Όλοι έχουμε από μια. Μια αρνητική, λοιπόν, άποψη δεν σημαίνει πως είναι και η φωνή όλου του πλανήτη… Από τα 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους, κάποιος είπε κάτι… So what???
 5. Αγενείς και τρελοί
  Εντάξει, είμαστε πια φουλ σε αγενείς αλλά και σε τρελούς ανθρώπους. Υπάρχουν πολλοί, λοιπόν, που δεν έχουν ιδέα τι πάει να πει ευγενική συνομιλία και η πιο συχνή κατάληξη μιας συνομιλίας τους είναι με αρνητικά σχόλια και πολύ άσχημο ύφος…
  Get over it…. Όχι όμως εσύ.. Αυτός που μιλάει άσχημα! Ας μάθει πρώτα να μιλάει και μετά θα πιάσουν και τόπο τα σχόλια του.
 6. Μόνο εσύ ξέρεις ποιος είσαι
  Αυτό βασικά είναι το πρώτο και το τελευταίο που πρέπει να συνειδητοποιήσεις. Μόνο εσύ ξέρεις το ποιόν σου, το ήθος σου την αξία σου, τις πεποιθήσεις σου κοκ..
  Αν αυτός που σχολιάζει αρνητικά εσένα δεν τον ενδιαφέρουν αυτά, τότε σίγουρα δεν πρέπει να ενδιαφέρουν και εσένα τα αρνητικά του σχόλια.

Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τα αρνητικά σχόλια απομακρύνσου με ευγένεια… Το χαμόγελο θα απωθήσει τη αρνητική ενέργεια.