Προς Θεού, δεν το λέμε εμείς! Το λένε οι επιστήμονες. Λες σε λίγο να μάθουμε ότι και ο αυνανισμός όντως τυφλώνει;

Όπως και να έχει, νέα έρευνα βρήκε ότι το πορνό συρρικνώνει τον εγκέφαλο και είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε πιθανή σχέση μεταξύ της προβολής πορνό και ενδεχόμενης σωματικής βλάβης. Συγκεκριμένα, το ραβδωτό σώμα του εγκεφάλου που ονομάζεται striatum, το οποίο είναι αυτό που συνδέεται με την κινητοποίηση και την ανταπόκριση στα ερεθίσματα, είναι αυτό που ήταν μικρότερο.

Ωστόσο για μην αγχώνεσαι φίλε αναγνώστη (και αναγνώστρια -διακρίσεις δεν κάνουμε) που θα κλείσεις το iPop και θα ανοίξεις το youporn ή για σένα που θα τρέξεις να δηλώσεις συμμετοχή σε αυτό, υπάρχει περίπτωση το εγκεφαλικό σου πρόβλημα να είναι γενετικό.

«Δεν είναι σαφές εάν βλέποντας πορνό προκύπτουν οι αλλαγές στον εγκέφαλο ή αν οι άνθρωποι που γεννιούνται με συγκεκριμένο τύπο εγκεφάλου βλέπουν περισσότερο πορνό», είπε ο Δρ Simone Kühn, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης από το Ινστιτούτο Max Planck στο Βερολίνο.

Στη μελέτη συμμετείχαν 64 υγιείς άνδρες ηλικιών 21 έως 45 ετών, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με τις συνήθειες παρακολούθησης πορνό. Πήραν, επίσης, εικόνες του εγκεφάλου των ανδρών για να δουν πώς οι εγκέφαλοί τους αντιδρούν σε πορνογραφικές εικόνες.

Βρήκαν αξιοσημείωτες διαφορές στους άνδρες που απείχαν σε σύγκριση με εκείνους που είχαν πρόσβαση τακτικά σε σεξουαλικά βίντεο ή εικόνες.

Εκτός από τη συρρίκνωση του ραβδωτού μέρους, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ένα μέρος του ανθρωπίνου εγκεφάλου που είναι ενεργό όταν οι άνθρωποι έχουν σεξουαλικά ερεθίσματα, παρουσιάζει μικρότερη ενεργοποίηση στους πιο «ενεργούς» θεατές πορνό.

Άλλοι ερευνητές στο ερώτημα κατά πόσο το πορνό κάνει κακό υποστήριξαν ότι το πορνό με μέτρο μάλλον δεν ήταν επιζήμιο, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες.