Πόσες φορές σου έχει τύχει εκεί που πίνεις καφέ με τον/ την νυν ή απλά με το επίδοξο νέο σου ταίρι, να χτυπά το τηλέφωνο σου ή να δέχεσαι μήνυμα και να είναι ο μανιακός ή απλά ψυχοπαθής πρώην σου; Έλα… μη ντρέπεσαι να το παραδεχτείς! Όλοι έχουμε στο ενεργητικό μας μία σχέση που μας σημάδεψε, όχι τόσο με τα βαθιά συναισθήματα αλλά με την περίεργη έως αρρωστημένη συμπεριφορά του πρώην αγαπημένου/ης μας.

Οι άνθρωποι αυτοί απλώς δεν ανέχονται ή έστω δε δέχονται την απόρριψη και αποφασίζουν να κάνουν ένα comeback όποτε αυτοί επιθυμούν και συνήθως όταν μυρίζονται πως είσαι αλλού. Είναι συνήθως οι λεγόμενοι «κατσαριδοάνθρωποι» που παραμένουν στη ζωή σου με το έτσι θέλω και εμφανίζονται, όπως ακριβώς τα «αγαπημένα» μας ζωύφια… από το πουθενά!

Εσύ, όμως, έχεις αποφασίσει ότι αυτή η παράσταση της σχέσης σου έχει λήξει και γι’ αυτό τον/ την ονόμασες πρώην και έκανες ή προσπαθείς να κάνεις μία νέα αρχή. Δε σε αφορά ούτε αν θα σου στείλει 1.000.000 μηνύματα ούτε καν αν θα γίνει η σκιά σου. Εσύ, το ξέρουμε το γνωρίζεις και έτσι τον έβαλες στην μαύρη λίστα! Ο νέος σου αγαπημένος, όμως, δεν ξέρει, κάνει σκέψεις πως εσύ μπορεί να γυρίσεις στην παλιά αγκαλιά και τα σενάρια στο μυαλό του φουντώνουν. Φαντασιώνεται πως απλά είσαι τώρα μαζί του για να κάνεις τον άλλον να ζηλέψει ή πως τον χρησιμοποιείς.

Συμβουλή!

Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε, όμως, φίλε άντρα ότι οι γυναίκες ( ή έστω ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών) δε λειτουργεί έτσι! Δεν επιθυμεί και φυσικά δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει τις «καβάτζες» στις οποίες καν δεν περνούσε καλά πριν εμφανιστείς εσύ! Και φυσικά δε θέλει να φάει ένα μπαγιάτικο φαγητό που η ίδια πέταξε στον κάδο των σκουπιδιών!

Οι γυναίκες δεν αισθάνονται γοητευμένες όταν κάποιος από το παρελθόν τους εμφανίζεται σε αντίθεση με τους άντρες που μπορεί απλά να δηλώσουν πως η κυρία Χ που τους καλεί είναι μια φίλη από τα παλιά! Απλά αγνοούν τον πρώην. Βέβαια μπορεί να απαντήσουν κάποια στιγμή για να ξεκαθαρίσουν απλώς την κατάσταση χωρίς αυτό να σημαίνει πως του δίνουν κάποια ελπίδα.

Θέλουν απλά να του κάνουν γνωστό με κάθε τρόπο πως το θέμα τους έχει τελειώσει χωρίς να προβούν σε άλλες πράξεις, όπως το να αλλάξουν αριθμό κτλ. Δεν μπορεί για κάθε αποτυχημένη σχέση να χάνονται από τον κόσμο ή να αλλάζουν σπίτι κινητό και τηλέφωνο!

Στο λέμε μία και καλή και σου μιλάμε εκ πείρας: Οι normal γυναίκες πατάνε ένα καλό delete στο παρελθόν και γελούν ειρωνικά όταν ο πρώην ξαφνικά τους θυμάται (μετά από τα 3 με 4 ποτά). Οι περίεργες υποψίες και τα σενάρια επιστημονικά φαντασίας δεν χωρούν σε ένα απλό μήνυμα του πρώην.