Άλλη μία φορά που καλούμαστε να απαντήσουμε σε αυτό το προαιώνιο ερώτημα: το μέγεθος μετράει; Κι αν ναι πόσο; Και πότε;

Το θέμα συζητιέται από το επίπεδο της παρέας μέχρι από τους ειδικούς. Μέχρι και στους ειδικούς των ειδικών επί σχεσικών και σεξουαλικών θεμάτων έφτασε, δηλαδή στην Ελισάβετ και τον Κώστα που αναλύουν καθένας από τη δική του σκοπιά περί μεγέθους και ατυχών στιγμών στο κρεβάτι.

Και μπορεί γενικώς και θεωρητικώς να υπάρχει κατανόηση από τις γυναίκες στο θέμα, ειδικά όταν μπαίνουν συναισθήματα στη μέση, αλλά υπάρχει μια ειδική συνθήκη όπου το μέγεθος μετράει. Και λέγεται one-night-stand. Επειδή καλοκαιράκι έρχεται, οι άνθρωποι ζεσταίνονται, οι άνθρωποι γυμνώνονται, οι άνθρωποι ρίχνουν τις αντιστάσεις, οι άνθρωποι κάνουν one-night-stand ευκολότερα, διάβασε για να ξέρεις τι περιμένει η παρτενέρ της μίας βραδιάς.

Έρευνα λέει ότι οι γυναίκες για one-night-stand έχουν άλλες απαιτήσεις από τα ανατομικά ταλέντα του άντρα από όσες αναζητούν μακροχρόνια σχέση. Βρήκαν ότι στο one-nights-stand είναι επιθυμητή μεγαλύτερη περίμετρος πάχους. Ωστόσο, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έπεφταν έξω στην εκτίμηση του μεγέθους του πέους -σχεδόν πάντα υπερεκτιμώντας το.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Συλλόγου για την Ψυχολογική Επιστήμη στο Σαν Φρανσίσκο. Στη μελέτη, 41 γυναίκες είδαν και… χειρίστηκαν (η έρευνα το λέει) πέη που δημιουργήθηκαν με 3D εκτυπωτή. Τα αντίγραφα πέους ήταν μπλε και κυμαίνονταν από 10 εκατοστά σε μήκος και 6,3 σε πάχος έως 21 εκατοστά σε μήκος και 17 εκατοστά σε πάχος.

Οι γυναίκες κλήθηκαν να επιλέξουν ποια από τα 33 μπλε αντίγραφα θα προτιμούσαν για ένα one-night-stand και ποιο θα προτιμούσαν για μακροχρόνια σχέση.

Προτίμησαν το πέος μεγαλύτερου πάχους (αλλά όχι μεγαλύτερου μήκους) για τα one-night-stands τους! Οι γυναίκες επίσης επέλεξαν το ίδιο μήκος, δηλαδή τα 16,5 εκατοστά ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης.

Μια δεύτερη μελέτη έδωσε στις γυναίκες ένα από τα αντίγραφα του πέους για 30 δευτερόλεπτα. Δέκα λεπτά αργότερα, τους ζήτησαν να πάρουν το ίδιο αντίγραφο από έναν κάδο με 33 μοντέλα. Οι γυναίκες είχαν την τάση να υπερεκτιμούν το μέγεθος του πέους που είχαν εξετάσει κατά το παρελθόν, σύμφωνα με τη μελέτη.

Αυτό σημαίνει ότι είτε οι γυναίκες δεν έχουν σωστό κριτήριο είτε έχουν ακούσει τόσα ψέματα που έχει αρχίσει να αλλοιώνεται η αίσθηση του μέτρου…