Παλιά οι εργαζόμενες μητέρες υπήρχαν μόνο σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς τα πρότυπα της οικογένειας ήταν τελείως διαφορετικά. Ο άντρας ήταν ο μόνος που  εργάζονταν και οι γυναίκες έμεναν πίσω στο σπίτι να μεγαλώνουν και να φυλάνε τα τέκνα τους. Οι συνήθειες, όμως, και τα δεδομένα της οικογένειας άλλαξαν και έτσι άλλαξαν και τα πρότυπα. Πλέον οι γυναίκες είναι εργαζόμενες μητέρες και ανταποκρίνονται εξίσου καλά σε όλους τους ρόλους της ζωής τους.

Σύμφωνα με έρευνες του University College of London, οι εργαζόμενες μητέρες δημιουργούν σωστά ερεθίσματα στα παιδιά τους και επιδρούν θετικά στο χαρακτήρα τους ακόμα και ας μην είναι κοντά τους αρκετές ώρες την ημέρα. Τα παιδιά κατανοούν ότι η μητέρα τους δουλεύει για να τους προσφέρει μια πιο άνετη ζωή και ότι τα αγαπά όσο και αυτές που δεν εργάζονται.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, όμως, άλλα ήταν τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα και μας έφεραν πιο εκπλήξεων. Όπως, αποδείχθηκε τα παιδιά που περνούν άσχημα και λαμβάνουν λάθος μηνύματα είναι αυτά που ζουν οικογένειες που η γυναίκα κερδίζει περισσότερα χρήματα από τον άντρα.

Τότε υποσυνείδητα η γυναίκα εκπέμπει έναν δυναμισμό μεγαλύτερο από του συζύγου της και αυτό επιδρά αρνητικά στην δημιουργία προσωπικότητας και χαρακτήρα του παιδιού.

Συμπέρασμα!

Το ιδανικό σενάριο για το σωστό μεγάλωμα του παιδιού, είναι να ζει σε ένα περιβάλλον που και οι δύο του γονείς εργάζονται αλλά κερδίσουν περίπου τα ίδια χρήματα και δεν έχουν καμία κόντρα μεταξύ τους.