Μπορεί να έχεις ξοδέψει άπειρες ώρες για να ετοιμαστείς για το πρώτο ραντεβού με τον Λάκη αλλά χρειάζονται μόνο 12 λεπτά για να καταλάβεις αν όντως τον γουστάρεις ή πήγαν τζάμπα οι ώρες προετοιμασίας. Και δεν στο λέμε εμείς αλλά πρόσφατη έρευνα η οποία βασίστηκε σε δείγμα 2000 singles!

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Βρετανική οικονομική εταιρεία AXA, διαπίστωσε ότι μέσα σε λίγα λεπτά, θα παρατηρήσεις ζωτικής σημασίας πράγματα που μπορεί να δημιουργήσουν ή να διαλύσουν οποιαδήποτε έλξη. Σύμφωνα με την έρευνα (και τη κοινή λογική) όλοι οι παράγοντες όπως η οπτική επαφή, ο τόνος της φωνής, η γλώσσα του σώματος ακόμα και η επιλογή των ρούχων, είναι αυτοί που θα ορίσουν αν θα υπάρξει δεύτερο ραντεβού! Με λίγα λόγια, θα πρέπει να κάνεις καλή εντύπωση και να την κάνεις γρήγορα!

Πως μπορείς όμως να εντυπωσιάσεις κάποιον μέσα σε 12 λεπτά; Η έρευνα έδειξε τα do’s και don’ts του πρώτου ραντεβού, που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις την αρχή.

  • Do Οπτική επαφή, χαμογέλα και δώσε προσοχή στο τι σου λέει.
  • Don’t Βάλε φρένο στις πολλές ερωτήσεις. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όσες περισσότερες ερωτήσεις έκανε το ένα άτομο, τόσο λιγότερη έλξη αισθανόταν ο άλλος. Άσε λοιπόν, τις λίστες με τις ερωτήσεις και άσε την κουβέντα να κυλήσει μόνη της!
  • Do αναρωτήσου αν όντως σου αρέσει. Μην χάσεις τα πρώτα 12 λεπτά προσπαθώντας να κάνεις τον εαυτό σου θελκτικό προς τον άλλον και δεν μπορέσεις να αξιολογήσεις εσύ εκείνον. Μπορεί να τον μαγέψεις και τελικά να ξενερώσεις εσύ! Τζάμπα ο κόπος!
  • Don’t Ούτε να σκεφτείς να σηκωθείς από το τραπέζι για να κάνεις έξω ένα τσιγάρο! Έρευνες έδειξαν πως το κάπνισμα είναι πιο βασικός λόγος για να μην προχωρήσει σε σχέση το ραντεβού, από το να κοιτάς όλη την ώρα το κινητό σου ή να στήσεις τον άλλον!
  • Do Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα επικίνδυνα θέματα. Ποια είναι τα επικίνδυνα θέματα; Οι πρώην, τα πολιτικά και φυσικά το ποια είναι η αγαπημένη σου στάση στο σεξ!