Διαβάζουμε συχνά για μελέτες που αναλύουν χαρακτηριστικά που εντοπίζονται σε έξυπνους ανθρώπους. Αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ αν μοιράζονται κάποιο κοινό όλοι οι genius του κόσμου; Θεωρείς τον εαυτό σου υπερβολικά έξυπνο; Διάβασε την παρακάτω λίστα και δες αν έχεις πολλά από τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Όσο περισσότερα, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να είσαι genius!

  1. Έχουν έντονη λίμπιντο. Πρόσφατη έρευνα προτείνει σύνδεση μεταξύ της υψηλής σεξουαλικής ενέργειας και της νοημοσύνης. Μια νέα βρετανική μελέτη έδειξε ότι οι φοιτητές από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου δαπανούν περισσότερα χρήματα για τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται στο σεξ από φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια. Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι φοιτητές του Cambridge και της Οξφόρδης ξόδεψαν τα τριπλάσια χρήματα για «παιχνίδια» σε σύγκριση με φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Surrey και Loughborough.
  2. Χρησιμοποιούν ναρκωτικά. Προηγούμενες μελέτες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν περισσότερα ναρκωτικά είναι πιο έξυπνα. Από μελέτη από Βρετανούς επιστήμονες προέκυψε ότι τα εξαιρετικά έξυπνα άτομα με δείκτη νοημοσύνης 125 και πάνω, είναι 30% πιο πιθανό «να χρησιμοποιούν ψυχοδραστικές φάρμακα, σε σύγκριση με άτομα κατώτερης ευφυΐας». Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο έξυπνος είσαι, είσαι επιρρεπής σε παράνομες ουσίες όπως μαριχουάνα, έκσταση, αμφεταμίνες, κοκαΐνη, κρακ και ηρωίνη. (Όχι και τόσο έξυπνες επιλογές, ομολογουμένως).
  3. Είναι νυχτερινοί τύποι. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είναι ξύπνιοι και δραστήριοι μέχρι άγρια μεσάνυχτα, είναι στην πραγματικότητα πιο έξυπνοι από ό, τι εκείνους που κάνουν το αντίθετο. Η εξήγηση έρχεται από την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους. Δεδομένου ότι ήταν επωφελές για τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να πηγαίνουν να κοιμηθούν το βράδυ, οι επιστήμονες εξήγησαν ότι το ότι πήγαιναν ενάντια στην βιολογική τάση είναι ένα σημάδι νοημοσύνης. Επομένως, οι βραδινοί τύποι τείνουν να είναι πιο έξυπνοι, ενώ οι άνθρωποι που περιορίζουν τις δραστηριότητές τους σε τη διάρκεια της ημέρας τείνουν να έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό.
  4. Έχουν μπλε μάτια. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια είναι γενικά πιο έξυπνα από ό, τι τα άτομα με σκουρόχρωμα μάτια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με μπλε μάτια ήταν πιο πιθανό να εφαρμόζουν στρατηγικοί και να έχουν καλύτερες επιδόσεις σε δραστηριότητες που απαιτούν προγραμματισμό.
  5. Έχουν μεγάλο στήθος. Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να τα έχετε όλα; Μια μελέτη του 2011 σε 1.200 γυναίκες, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με μεγάλο στήθος ήταν πιο ευφυείς! Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερο cup σημείωσαν επίσης υψηλότερα σκορ σε τεστ IQ από τις γυναίκες με μικρότερο.

Η κοπέλα της φωτογραφίας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έξυπνου ανθρώπου. Έχει τουλάχιστον 3 στα 5 χαρακτηριστικά!