Όσο καλά και να αισθάνεσαι και όσο απόλυτος είσαι στο μυαλό σου πως δεν πρόκειται να εμφανίσεις ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας, έρχεται κάποια στιγμή που το βιολογικό μας ρολόι μας χτυπά την πόρτα ειδοποιώντας μας πως κάτι δεν πάει καλά. Μερικά συμπτώματα υγείας δεν πρέπει να τα αγνοείς και δεν είναι τόσο «αθώα» όσο φαίνονται. Δες μερικά συμπτώματα που δεν πρέπει να τα αφήσεις στην τύχη τους γιατί είναι σχεδόν σίγορο πως θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα υγείας αν δεν το κοιτάξεις.

Πόνος στο στήθος

Αυτός ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι στην πραγματικότητα  μια καρδιακή προσβολή, από αυτή που βλέπεις στις ταινίες. Αν αισθανθείς αυτόν τον πόνο ειδοποίησε κατευθείαν το ΕΚΑΒ και όσο περιμένεις πάρε μια ασπιρίνη αν έχεις τη δυνατότητα. Τώρα σε περίπτωση που δεν είναι τόσο δυνατός ο πόνος και έχει επαναληφθεί, καλό θα ήταν να επισκεφτείς το γιατρό σου για ένα τσεκ-απ. Συμπτώματα όπως πόνος στο στήθος, ναυτία, πόνος στο σαγόνι ή υπερβολική κόπωση μπορεί να «φωνάζουν» πως η καρδιά σου βρίσκεται σε κίνδυνο.

Έντονος πονοκέφαλος

Εάν νιώθεις έντονο πονοκέφαλο που έρχεται ξαφνικά και μπορεί μόνο να περιγραφεί ως ο χειρότερος πόνος που είχες ποτέ στη ζωή σας, μπορεί να έχεις εγκεφαλικό ανεύρυσμα που μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο. Πιθανόν και να μην είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή ημικρανία, όμως ο πόνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος σε σχέση με τον απλό πονοκέφαλο. Στη δεύτερη περίπτωση η επίσκεψη στον γιατρό ή στο πλησιέστερο νοσοκομείο επιβάλλεται.

Μούδιασμα στα χέρια ή τα πόδια

Το μούδιασμα στα άκρα μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Η κακή κυκλοφορία του αίματος είναι η πιο επικίνδυνη από αυτές τις αιτίες. Οι νευρικές απολήξεις των χεριών ή των ποδιών δεν αιματώνονται όσο πρέπει και αισθάνεστε το μούδιασμα. Μια αγωγή για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος είναι το πιθανότερο που θα σου συστήσει ο γιατρός σου.

Διαρκής κόπωση

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά επίπεδα ενέργειας οπότε η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Στους δικούς σου ρυθμούς αν αισθάνεσαι το τελευταίο διάστημα συνεχώς κουρασμένος χωρίς να υπάρχει λογική εξήγηση τότε μπορεί να πάσχεις από αναιμία ή  να αποτελεί ένδειξη πως κινδυνεύεις να πάθεις καρδιακή προσβολή. Σε κάθε περίπτωση, μην το αγνοήσεις. Δες το γιατρό σου και άσε τον ίδιο να σου πει για ποιο λόγο είσαι «κομμάτια» όλη την ημέρα.